Curs BNR pentru 24 martie 2021. Care sunt cotațiile de azi

Curs BNR pentru 24 martie 2021. Care sunt cotațiile de azi
Curs BNR pentru miercuri, 24 martie

Specialiștii de la Banca Națională a României vin cu noi detalii despre evoluția monedelor de circulație internațională, dar și despre cea a indicelui ROBOR. Care sunt noile valori indicate pentru azi, 24 martie?

Curs BNR pentru 24 martie 2021

Leul a câștigat zilele trecute câteva poziții, astfel aflându-se în fața unor monede principale de schimb. România se află în acest moment pe minus, aspect care se reflectă și în fluctuațiile cotațiilor monedelor de circulație internațională.

Indicele ROBOR indica în cursul zilei de ieri o scădere în rândul calculului său la 3 luni. Mai exact, ajuns la 1.69%, micșorat cu -0.01. Cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.01, ajuns la 1.74%, iar cel calculat la 12 luni nu a indicat nicio modificare, rămas astfel la 1.75%.

-Detalii pentru românii cu credite

„Noul scenariu relevă o modificare a perspectivei inflației în raport cu proiecția precedentă, în condițiile în care traiectoria actualizată a ratei anuale prognozate a inflației este revizuită semnificativ în sens ascendent pe termen scurt și într-o mai mică măsură pe ultimul segment al orizontului proiecției. Astfel, rata anuală a inflației este așteptată să crească treptat, sub impactul șocurilor pe partea ofertei, pentru că după o amplă corecție descendentă în debutul anului viitor, să urce din nou și să rămână ușor deasupra punctului central al țintei, pe fondul redeschiderii mai devreme a deviației pozitive a PIB și al creșterii ulterioare lente a acesteia”
Comunicat Banca Națională a României

Curs BNR pentru: Euro

1 Euro – 4.8886 Lei (variația negativă -0.0002 Lei)

Moneda de circulație internațională Euro indica valoarea totală de 4.8888 de lei în cursul prezentat anterior, alături de variația pozitivă de +0.0038 de Lei.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar – 4.1348 Lei (variația pozitivă +0.0212 Lei)

Moneda Dolar a indicat în cursul anterior valoarea totală de 4.1136 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0110, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină – 5.6666 Lei (variația pozitivă +0.0063 Lei)

Banca Națională a României arăta în cursul prezentat anterior că moneda lira sterlină a avut valoarea totală de 5.6603 de Lei, alături de variația negativă de -0.0203 de Lei.

Mesajul lui Klaus Iohannis despre BNR în timpul pandemiei

„Trecutul băncii centrale a României, la fel de greu încercată ca destinul nostru naţional, a dovedit în repetate rânduri capacitatea BNR de a-şi adapta misiunea la realităţi economice dificile. În perioada interbelică, BNR a avut un rol esenţial în refacerea economică a ţării. În acelaşi timp, a gestionat provocarea unificării monetare pe teritoriul întregii Românii şi efectele Marii Depresiuni din 1929. În anii celui de-Al Doilea Război Mondial, banca centrală a finanţat costurile acţiunilor militare ale României şi, totodată, a luat măsuri pentru temperarea inflaţiei”
Klaus Iohannis
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI