Curs BNR pentru 24 ianuarie 2022. Cât costă euro la început de săptămână?

Curs BNR pentru 24 ianuarie 2022. Cât costă euro la început de săptămână?
Noi informații despre valorile monedelor de circulație

Astăzi rămâne să urmărim noul curs al monedelor de circulație pentru 24 ianuarie 2022. Mulți români abia așteaptă să afle care sunt valorile. Persoanele care vor să schimbe bancnote în această zi trebuie neapărat să știe ce se întâmplă cu euro, lira sterlină și dolarul.

Curs BNR pentru 24 ianuarie 2022

Ziua de 24 ianuarie este zi liberă legală, astfel că nu o să fie un nou curs afișat de către Banca Națională a României astăzi. Românii trebuie să știe că toate cotațiile în vigoare pentru monedelor de circulație sunt cele de vineri, 21 ianuarie.

Curs BNR pentru: euro

Euro era cotat la valoarea de 4,9449 lei, existând o variație negativă de -0.0003 lei pe 21 ianuarie 2022.

Curs BNR pentru: liră sterlină

Între timp, cursul prezentat pentru lira sterlină era de 5,9178 lei pe 21 ianuarie 2022, fiind prezentă o variație negativă de -0.0188 lei.

Curs BNR pentru: dolar

Dolarul era prezentat la valoarea de 4,3514 lei, cu o variație pozitivă de +0.0029 lei pe data de 21 ianuarie 2022.

Ce sumă a intrat în conturile României din PNRR

Suma de 1,9 mld. de euro intra în conturile României pe data de 12 ianuarie din Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceasta reprezenta prima tranșă din componenta de împrumuturi, completând prima tranșă de prefinanțare, pe componenta de grant.

Aceasta era plătită de Comisia Europeană pe 2 decembrie 2021, valoarea fiind de 1,85 miliarde de euro. Dan Vîlceanu explica faptul că acești bani o să fie folosiți pentru a finanța proiecte extrem de importante pentru România.

„Împrumuturile din acest program, atrase în condiţii foarte avantajoase, vor fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte de anvergură pentru România, fie că vorbim de sute de kilometri de autostradă, zeci de mii de locuinţe racordate la reţele de apă şi canal, facilităţi pentru digitalizarea a câtorva mii de IMM-uri sau zeci de mii de hectare de reîmpăduriri”, a declarat ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Dan Vîlceanu.

Ce trebuie să știe românii despre noua bancnotă

De asemenea, numeroși români se bucurau pe data de 1 decembrie 2021, când era pusă în circulație noua bancnotă de 20 de lei, pe care apare o personalitate feminină. Ecaterina Teodoroiu apare pe aceasta, astfel că foarte mulți oameni au vrut să pună mâna imediat pe ea.

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.

Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească.”, a anunțat BNR.

Bancnota respectivă, care conține o serie de elemente de siguranță pentru ca să nu fie falsificată, a fost pusă în circulație prin sucursalele naționale care aparțin de Banca Națională a României din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI