Curs BNR pentru 14 iunie 2021. Care sunt cotațiile pentru azi

Curs BNR pentru 14 iunie 2021. Care sunt cotațiile pentru azi
Curs BNR pentru 14 iunie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Aceștia au adus în prim-plan evoluția monedelor de circulație internațională precum: euro, liră sterlină și dolar, dar și evoluția Inidelui ROBOR. Iată noile cotații de azi!

Curs BNR pentru 14 iunie 2021

Specialiștii BNR au pus la dispoziție românilor un nou curs valutar pentru ziua de 14 iunie 2021. Noile valori totale ale monedelor de circulație internațională precum: dolar, liră sterlină sau euro vor veni în vizorul acestora în jurul orelor 13:00.

Indicele Robor nu a avut nicio schimbare în dreptul calculului la 3 și 12 lui. Acesta a avut procentele: 1.49% și respectiv 1.75%. Modificările au revenit în dreptul calculului la 6 luni care a crescut cu +0.01, ajungând astfel la 1.63%.

Curs BNR pentru: Euro

Euro – 4.9188 Lei (Variația negativă-0.0014 Lei)

Moneda de circulație internațională euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9202 de Lei, arată Banca Națională a României, alături de variația negativă de -0.0016 de Lei.

Curs BNR pentru: Dolar

Euro – 4.9188 Lei (Variația negativă-0.0014 Lei)

Moneda dolar a avut în cursul preccizat anterior valoarea totală de 4.0467 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0008 de Lei, arată specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

Liră sterlină – 5.7235(Variația negativă -0.0040 Lei)

Moneda Liră sterlină a avut în total valoarea de 5.7275 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0250 de Lei, conform informațiilor oficiale oferite de către Banca Națională a României.

Acord de cooperare între Banca Națională a Moldovei și Banca Națională a României

„Noul acord dintre băncile noastre centrale reflectă consolidarea fără echivoc a cadrului pentru dialog instituţional şi cooperare şi este un foarte bun instrument de apropiere a R. Moldova de Uniunea Europeană”, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Acordul privește cooperarea în domeniul suoravegherii bancare între Banca României și Banca Moldovei și s-a axat de-a lungul timpului pe schimbul de: informații, asistența tehnică, negocierea, încheierea și implementarea acordurilor de cooperare, în special în domeniul supravegherii. Iată detaliile mai jos ale guvernatorului Băncii Naționale din Moldova care subliniază buna colaborare dintre cele două instituții, legătură bine știută.

„Buna colaborare dintre cele două bănci centrale este durabilă şi are deja o istorie. Este o reflectare a unei atitudini deosebite şi deschidere reciprocă de a realiza un schimb de informaţii şi consultaţii pentru o funcţionare eficientă şi sigură a sistemului financiar bancar din România şi R. Moldova. (…) Încheierea acordului vine să sprijine şi acţiunile BNM ce vizează implementarea acordului e asociere RM-UE. Noul acord este cel mai cuprinzător dintre toate acordurile de cooperare semnate de BNM”
Octavian Armașu, guvernatorul BNM

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI