Curs BNR pentru 13 iulie 2021. Care sunt cotațiile de azi

Curs BNR pentru 13 iulie 2021. Care sunt cotațiile de azi
Curs BNR pentru 13 iulie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru azi, 13 iulie. Ai mai jos care sunt cotațiile noi și variațiile acestora! Care a fost evoluția Indicelui ROBOR din ultima vreme?

Curs BNR pentru azi, 13 iulie

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs. Noile valori urmează să apară în jurul orelor 13:00 pe site-ul oficial, dar și aici. Până atunci, iată evoluția monedelor de circulație internațională și a Indicelui ROBOR!

Indicele ROBOR a avut modificări în privința calculului la 3 luni, ajuns la 1.5%, micșorat cu -0.01. În rest, acesta a rămas la fel în privința calculelor la 6 luni și 12 luni: 1.65% și 1.76%.

  • Măsuri importante

-măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.

Curs BNR pentru: Euro

Euro – 4.9278 Lei (variația pozitivă 4.9278 Lei)

Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9275 Lei, alături de variația negativă de -0.0006 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Dolar

Dolar – 4.1625 Lei (variația pozitivă +0.0059 Lei)

Un dolar a avut în total valoarrea de 4.1566 Lei, alături de variația de -0.0030 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

Liră sterlină – 5.7669 Lei (variația pozitivă +0.0064 Lei)

Lita sterlină a crescut, însă, ajungând la valoarea totală de 5.7605, alături de variația pozitivă de +0.0241, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Măsuri COVID-19

-măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.
-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.
măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI