Curs BNR pentru 10 ianuarie. Care sunt noile cotații

Curs BNR pentru 10 ianuarie. Care sunt noile cotații
Curs BNR pentru 10 ianuarie. Care sunt noile valori ale monedelor?

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Care sunt valorile monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină? Ai mai jos și evoluția Indicelui ROBOR.

Curs BNR pentru 10 ianuarie

Specialiștii de la Banca Națională a României au venit cu ultimele informații despre monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Noile valori urmează să își face apariția în jurul orei de 13:10, dar până atunci ai mai jos evoluția acestora și a Indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni a rămas la 3.05%, cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.02, ajuns astfel la 3.17%, iar cel calculat la 12 luni a crescut cu +0.01, ajuns astfel la 3.26%.

„ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci. Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: euro

1 euro – 4.9439 Lei (variația pozitivă +0.0003 Lei)

Un euro a avut în cursul precedent valoarea totală de 4.9436 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0005 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.3647 Lei (variația negativă -0.0073 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.3720 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0012 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină – 5.9286 lei (variația pozitivă +0.0078 Lei)

O liră sterlină a ajuns la valoarea totală de 5.9208 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0073 de Lei.

Bancnota de 20 de lei

„Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

„În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. (…)

Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă transmis de Banca Națională a României despre noua bancnotă ce a fost pusă în circulație de la 1 decembrie a.c.