Banca Națională a României (BNR) a emis un nou curs valutar pentru ziua de miercuri, 6 mai 2020. Va pierde, din nou, teren leul în fața monedei europene sau va scade prețul euro la casele de schimb valutar?
Banca Națională a României a publicat, astăzi, miercuri 6 mai 2020, un nou curs valutar! Vor rămâne noile cotații leu – euro în trendul descendent sau vom avea iar o creștere a monedei europene în raport cu leul românesc. Rămâne să aflăm datele exacte în rândurile de mai jos. Cotațiile sunt publicate de BNR, în fiecare zi, la ora 13:00, pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României.
Curs valutar BNR pentru: Euro
1 Euro = 4,8258 Lei (scăzut cu -0.0032 Lei)
Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea de 4,8290 Lei, alături de o variație negativă de -0.0097 Lei.
Curs valutar BNR pentru: Dolar
1 Dolar = 4,4708 Lei (scăzut cu +0.0193 Lei)
Un dolar a avut în cursul precedent valoarea totală de 4,4515 Lei, alături de variația pozitivă de + 0.0275 Lei.
Curs valutar BNR pentru: Liră sterlină
1 Liră sterlină = 5,5335 Lei (crescut cu -0.0062 Lei)
O liră sterlină a avut în cursul precedent valoarea totală de 5,5397 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0374 Lei.
Actuala criză, epidemiologică și economică, influențează negativ raportul monedei naționale în raport cu cele mai importante monede de schimb, iar asta se vede în ”exercițiul” de creștere a valorii monedei europene la casele de schimb, dar și pe bursele financiare. BNR a încercat și încearcă în continuare să echilibreze piața monetară, dar nu depinde în totalitate de aceasta, ținând cont de impactul negativ pe care îl are deficitul bugetar actual.
Indicele ROBOR la 3 luni
Astăzi, indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a stagnat la nivelul de 2.5%, ROBOR la 6 luni a ajuns la 2.57%, iar cel calculat la 12 luni a ajuns la 2.63%, conform informaţiilor publicate de BNR.
„Pentru fiecare scadență în parte, ROBOR se calculează ca media aritmetică a ultimelor rate cotate de fiecare dintre cele 10 bănci participante la fixing, pentru depozitele atrase cu 15 minute înainte de publicare, după ce au fost eliminate extremele maxime și minime. În ceea ce privește băncile participante, lista cu cele mai performante 10 instituții bancare se modifică la fiecare 6 luni. Dintre indicii ROBOR amintiți mai sus, cel mai importanți pentru populație este ROBOR 3M, pentru că după el se calculează rata pentru creditele Prima Casă. Pentru celelalte tipuri de împrumuturi, ROBOR a fost înlocuit cu IRCC“, potrivit financer.com.