24 aug. 2021 | 13:07

Curs BNR 24 august 2021. Cât costă principalele monede internaționale

Curs Valutar
Curs BNR 24 august 2021. Cât costă principalele monede internaționale
Curs BNR azi

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru azi, 24 august. Care sunt modificările din dreptul Indicelui ROBOR și care sunt noile cotații ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar și liră sterlină?

Curs BNR pentru 24 august 2021: noile cotații

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Noile cotații urmează să fie actualizate pe site-ul oficial al BNR și aici în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor din cursul anterior și schimbările din dreptul Indicelui ROBOR. Indicele ROBOR calculat la 3 luni s-a majorat cu +0.03, ajuns astfel la 1.6%. Cel calculat la 6 luni a crescut cu +0.03, ajuns la 1.72%, iar cel calculat la 12 luni a stagnat la 1.79%.

„Calea către zona euro a fost întârziată”

„Calea către zona euro a fost întârziată de criza coronavirusului. Vom face totul pentru a atinge acest obiectiv. Este necesară o convergență reală și vom suplini întârzierea dintre 2021 și 2024.

Trebuie să fim conștienți de faptul că aderarea la zona euro va fi posibilă numai după 2024. După cum îl văd, am putea intra în zona euro după 2024 – 2025 și am putea adopta euro în 2027 sau 2028”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Curs BNR pentru: euro

1 euro –4.9286 Lei (-0.0049 Lei)

Un euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9335 Lei, alături de variația negativă de -0.0003 Lei, arată specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

1 dolar – 4.2001 Lei (-0.0078 Lei)

Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.2079 Lei, alături de variația negativă de -0.0179 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

1 liră sterlină –5.7580 (+0.0070)

Conform specialiștilor de la Banca Națională a României, o liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.7510 de Lei, alături de variația negativă de -0.0034 de Lei.

Proiect BNR

„La data de 22 iulie a.c. Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a notificat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (Punct Național de Contact) cu privire la câștigarea procesului de selecție pentru proiectul de twinning „Strengthening supervision, corporate governance and risk management in the financial sector” – MD 20 ENI FI 01 21R2 (MD/36) de către consorțiul format din Banca Națională a României, Banca Centrală a Regatului Țărilor de Jos și Banca Lituaniei.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului EU4Moldova: Facility to support the health response to the COVID-crisis and Association Agreement related Reforms, urmează a se derula pe o perioadă de 24 de luni și se adresează Băncii Naționale a Moldovei și Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova”.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro