19 apr. 2022 | 13:20

Curs BNR 19 aprilie 2022. Cât costă euro azi

Curs Valutar
Curs BNR 19 aprilie 2022. Cât costă euro azi
Curs BNR azi

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru astăzi pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină. Află care sunt noile variații și care este evoluția lor și a Indicelui ROBOR din ultima perioadă! Care sunt detaliile specialiștilor despre inflație și ce urmează să se întâmple? Toți românii trebuie să știe asta!

Curs BNR pentru 19 aprilie 2022

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Noile valori ale cotațiilor urmează să fie actualizate în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor și a Indicelui ROBOR. Indicele calculat la 3 luni a rămas la 4.7%, iar cel calculat la 6 luni este la 4.84%. Cel calculat la 12 luni a suferit a ajuns la 4.92%.

,,ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dobândă la care o bancă împrumută lichiditate altor bănci.

Ratele de referintă ROBOR se stabilesc pentru 8 scadențe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 săptămană), 1M (1 lună), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) și 12M (12 luni)”, arată site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: Euro

1 Euro – 4.9415 Lei (-0.0001 Lei)

Un euro a avut în cursul anterior un total de 4.9416 Lei, alături de variația negativă de -0.0016 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar – 4.5750 Lei (-0.0039 Lei)

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.5789 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0086 Lei, au mai arătat specialiștii BNR.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină- 5.9615 (+0.0031)

O liră sterlină a avut în cursul anterior valoarea totală de 5.9719 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0018, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

,,Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități”

Experții au observat că românii au avut o dorință mai mare pentru valută în timpul pandemiei, însă mai ales după începutul războiului din Ucraina.

,,Observăm un apetit pentru numerarul în valută – vorbim de sume mici, care să acopere cheltuielile pe o lună două, așa cum la debutul pandemiei, oamenii își făceau provizii și goleau rafturile supermarketurilor.

Dar nu este nicio problemă în asigurarea valutei necesare. Așa cum la supermarket, aduci marfă din depozit, și în bănci s-a pus în funcțiune logistica necesară pentru a acoperi vârful de cerere.

Se fac transporturi de la tezaurele regionale către unități și se realizează chiar și importuri de valută cu avionul”, a mai detaliat acesta despre situația în care ne aflăm și dorințele românilor din prezent din cauza contextului actual în cadrul unui interviu pentru economica.net.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Regele Charles l-ar putea primi pe fiul său la sfârșitul lunii. E valabil și pentru Meghan?
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. A scăpat VIE de Gheorghe Dincă: Am stat 2 luni...
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro