Curs BNR 18 mai 2021. Cât valorează azi un euro

Curs BNR 18 mai 2021. Cât valorează azi un euro
Curs valutar azi

Specialiștii de la Banca Națională a României emit un nou curs pentru azi, 18 mai 2021, după ora 13:00. Iată evoluția principalelor monede internaționale.

Curs BNR pentru marți, 18 mai 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României vin cu noi cotații în dreptul monedelor de circulație internațională: Dolar, Euro și Liră sterlină, dar aduc noi detalii în dreptul evoluției acestora și a Indicelui ROBOR.

Astfel, noile valori ale monedelor internaționale își fac apariția pe site-ul oficial al BNR, dar și aici, în jurul orelor 13:10. Între timp, poți urmări, în continuare, valorile din cursul precedent.

Un detaliu negativ a ieșit în evidență însă. Mai exact, o intervenție a BNR în vederea unui sprijin pentru leu ar avea numai un efect limitat: „BNR nu poate decât să oprească deprecierea, nu să o oprească”, a spus Călin Rechea, analist.

”Banca centrală românească nu este îngrijorată de recentul declin al leului. Slăbiciunea sa din acest an are un impact minor asupra inflației.”, spunea purtătorul de cuvânt al băncii centrale Dan Suciu.

Măsurile BNR din cadrul crizei sanitare

  • măsuri de politică monetară, precum reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual.
  • Rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; furnizarea de lichiditate băncilor și achiziționarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.
  • măsuri în ce privește flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.

Curs BNR pentru: Euro

1 Euro – 4.9268 Lei (+0.0012 Lei)

1 Euro a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.9256 Lei, alături de variația pozitivă de -0.0003 Lei, potrivit Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: Dolar

1 Dolar –  4.0326 Lei (-0.0201 Lei)

1 Dolar a avut în cursul anterior valoarea de 4.0527 Lei, alături de variația negativă de -0.0156 Lei, arată specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: Liră sterlină

1 Liră sterlină –5.7268 (+0.0133)

Lira sterlină a avut valoarea totală de 5.7135 de Lei în cursul prezentat anterior, alături de variația negativă de -0.0056 Lei, conform detaliilor oferite de Banca Națională a României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI