Curs BNR 18 iunie 2021. Crește sau scade euro azi?
Specialiștii de la Banca Națională a României emit un nou curs pentru astăzi. Care sunt noile valori totale ale monedelor de circulație internațională precum: liră sterlină, euro și dolar? Iată evoluția Indicelui ROBOR până în acest moment și detalii despre măsurile BNR din timpul acestor vremuri?
Curs BNR pentru 18 iunie 2021
Specialiștii din cadrul Băncii Naționale a României vin cu un nou curs pentru azi, 18 iunie. Cotațiile suferă modificări de la zi la zi, excepție fiind evenimentele deosebite și weekend-urile când acestea rămân la valorile din ziua precedentă căutării lor. Noile valori urmează să-și facă apariția aici, dar și pe site-ul BNR în jurul orelor 13:10.
Până atunci, iată valorile anterioare, dar și evoluția Indicelui ROBOR! Indicele ROBOR
stabilit în 18 iunie 2021 – 3M (3 luni): 1.49%, 6M (6 luni): 1.63%, 12M (12 luni): 1.75%.
Curs BNR pentru: Euro
Euro=4.9250 (+0.0008 )
Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9242 Lei, alături de variația pozitivă de + 0.0001 Lei Lei, conform ultimelor informații oferite de către site-ul oficial al BNR.
Curs BNR pentru: Dolar
Dolar=4.1340 Lei (+0.0114 Lei)
Un dolar a avut în total valoarea de 4.1226 Lei în cursul anterior, alături de variația pozitivă de +0.0606 Lei Lei, conform Băncii Naționale a României.
Curs BNR pentru: Liră sterlină
Liră sterlină=5.7441 (-0.0179)
Lira sterlină a avut valoarea totală de 5.7620 de Lei în cursul anterior, alături de variația pozitivă de -+0.0296 de Lei, arată informațiile de pe site-ul oficial al BNR.
Acord de cooperare între BNR și BNM
„Noul acord dintre băncile noastre centrale reflectă consolidarea fără echivoc a cadrului pentru dialog instituţional şi cooperare şi este un foarte bun instrument de apropiere a R. Moldova de Uniunea Europeană”, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
Acordul are în vizor cooperarea în domeniu supravegherii bancare între cele două mari bănci, axându-se în tot acest timp pe schimbul de informații, asistență tehnică, negociere, dar nu numai.
„Buna colaborare dintre cele două bănci centrale este durabilă şi are deja o istorie. Este o reflectare a unei atitudini deosebite şi deschidere reciprocă de a realiza un schimb de informaţii şi consultaţii pentru o funcţionare eficientă şi sigură a sistemului financiar bancar din România şi R. Moldova. (…) Încheierea acordului vine să sprijine şi acţiunile BNM ce vizează implementarea acordului e asociere RM-UE. Noul acord este cel mai cuprinzător dintre toate acordurile de cooperare semnate de BNM” – Octavian Armașu, guvernatorul BNM