Cuplurile care nasc în următorii 2 ani primesc 9.000 de lei. Care este motivul deciziei

Cuplurile care nasc în următorii 2 ani primesc 9.000 de lei. Care este motivul deciziei
Cuplurile care nasc în următorii 2 ani primesc 9.000 de lei. Care este motivul deciziei

Singapore va acorda cuplurilor câte un bonus de 3.000 de dolari singaporezi, adică circa 2.200 de dolari americani, pentru fiecare copil născut în următorii doi ani, a anunțat astăzi guvernul de la Bangkok, anunță dpa.

Cuplurile care nasc în următorii 2 ani primesc 9.000 de lei

Astfel, piața unică le va permite cuplurilor să acopere cheltuielile pentru creșterea copilului în timpul pandemiei de coronavirus, a spus biroul de presă al premierului singaporez, anunță Agerpres. Acest bonus va suplimenta stimulentele deja existente, care sunt în valoare de până la 10.000 de dolari pe copil.

Conform unui sondaj recent citat de biroul de presă al premierului, aproximativ 30% dintre singaporezi cred că cel mai probabil vor fi nevoiți să-și amâne planurile de nuntă sau de a concepe un copil, asta ca rezultat al pandemiei și al efectelor acesteia asupra economiei.

“Guvernul nu va precupeţi niciun efort pentru a ajuta cuplurile să-şi îndeplinească aspiraţiile de căsătorie sau de a deveni părinţi”, a precizat Indranee Rajah, ministrul care conduce în cadrul guvernului secţia pentru populaţie şi managementul talentelor.

Ajutoare financiare pentru mai mulți copii

De altfel, una dintre cele mai bogate economii pe cap de locuitor, din 2001, Singapore a început să le ofere cuplurilor ajutoare financiare ca să aibă mai mulți copii, după ce rata de fertilitate din țară, odinioară ridicată, a început a scădea.

În vrema anilor 1970, premierul de atunci a îndemnat familiile “să se oprească la doi” copii, recomandare care pare să fi dus la una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume, în urma Chinei, Japoniei şi Uniunii Europene.

Conform datelor din 2019, în medie, cuplurile singaporeze au 1,14 copii, sub nivelul de 2,1 copii cerut populaţiei pentru ca o generaţie să poată fi susţinută de alta fără imigraţie.

În plus, populaţia din Singapore a scăzut cu 0,3% în timpul a 12 luni până în iulie 2020, conform unor date oficiale publicate luna trecută.

De altfel, populaţia de 5,69 de milioane a ţării constă din 3,5 milioane de “cetăţeni singaporezi”, iar restul sunt “rezidenţi permanenţi” şi muncitori imigranţi.

Singapore, oficial Republica Singapore, este un oraș-stat insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Singapore este situat în sudul Peninsulei Malay și a statului malaysian Johor, 137 km nord de la ecuator. Potrivit unei analize publicate de Culture Trip în 2016, Singapore face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume. De menționat este că numele Singapore a derivat din cuvintele limbii Malay, singa (leu) și pura (oraș), care, la rândul lor, provin din limba sanscrită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI