Cum vor arăta noile taloane de pensie. Detaliul la care trebuie să fie atenţi pensionării

Cum vor arăta noile taloane de pensie. Detaliul la care trebuie să fie atenţi pensionării
Ce va scrie pe noile taloane de pensii

Pensionarii vor primi odată cu pensiile mărite din 1 ianuarie 2022 și taloane noi de pensii. Care este detaliul la care trebuie să fie atenţi pensionării din momentul în care vor primi noile taloane, a anunțat președintele Casei de Pensii.

Ce va apărea pe taloanele de pensii începând de anul viitor. Anunțul făcut de președintele Casei de Pensii

Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important pentru toți pensionarii din România cu privire la noile taloane de pensii.

Șeful Casei de Pensii a anunțat ce modificări vor fi făcute, cum vor arăta noile taloane și ce va scrie pe ele.

Noile taloane ajung la pensionari odată cu pensiile mărite

Acestea vor ajunge la pensionari odată cu majorarea punctului de pensie de la 1586 de lei, cât este acum, la 1784 de lei, respectiv de la 1 ianuarie 2022.

În jur de cinci milioane de pensionari din România vor primi noile taloane. Astfel, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit informații importante cu privire la noile taloane.

Tipărirea noilor taloane începe luna viitoare

Conform acestuia, procesul de tipărire al noilor cupoane de pensii va începe pe la jumătate lunii viitoare, ținând cont că actul normativ trebuie să se publice în Monitorul Oficial.

„Orice decizie politică, în speță a coaliției de guvernare, trebuie până la urmă transpusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Nu vor fi întârzieri

Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii, să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba de niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în bazele de date.

Tipărirea cupoanelor începe undeva pe la jumătatea decadei, pe la 15 decembrie, ar trebui publicat în Monitorul Oficial, în grafic, astfel încât începând chiar cu 1 ianuarie 2023, pensionarii să primească deja pensiile mărite”, a spus Daniel Baciu, azi, 24 noiembrie.

Ce vor conține noile taloane de pensie

Conform șefului de la Pensii, pe noile taloane de pensii se va regăsi atât valoarea acestora, precum și valoarea ajutorului pentru aceia care au venitul sub 1500 de lei.

Astfel, în cazul unui pensionar care are 1450 de lei, pe talon va sta scrisă valoarea pensiei, dar și valoarea ajutorului de care pensionarul va beneficia, respectiv 1.000 de lei, sumă ce va ajunge la beneficiar în două tranșe. Prima tranșă se va acorda chiar în luna ianuarie.

Ce pensionari mai primesc ajutor și care este valoarea lui

Pensionarii cu o pensie între 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor mai mic, respectiv de 800 de lei.

Ajutor financiar din partea statului vor primii și pensionarii care au venituri între 2001 și 3000 de lei. Ajutorul va avea o valoare de 600 de lei.