Pensionarii care vor primi ajutoare din 2023. Cine va lua și 1.000 lei de la stat

Pensionarii care vor primi ajutoare din 2023. Cine va lua și 1.000 lei de la stat
Pensionarii care vor primi ajutoare din 2023. Ce sume de bani vor fi oferite vârstnicilor de la stat. Se încasează o singură dată.

Noi ajutoare de stat pentru români, începând de anul viitor. Liderii coaliției de guvernare au decis, în ședința de luni seară, 21 noiembrie, implementarea unor măsuri de ajutor financiar pentru mai multe categorii de pensionari – și nu numai. Vezi în rândurile de mai jos care sunt pensionarii care vor primi ajutoare din 2023. Cine va încasa bani de la stat.

Pensionarii care vor primi ajutoare din 2023

Ajutoare de stat pentru mii de pensionari din România. Liderii coaliției de guvernare PNL-PSD-UDMR s-au reunit, luni seară, într-o ședință, în urma căreia s-a decis, pe lângă majorarea punctului de pensie, aplicarea unor măsuri de sprijin pentru mai multe categorii sociale.

„Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial. Trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni seară.

Șeful Guvernului de la București a anunțat că, începând din anul 2023, pensionarii cu venituri mici vor încasa anumite sume de bani, sub formă de ajutor de stat. Astfel, vârstnicii cu venituri mici vor primi bani în plus la pensie, după cum urmează:

  • 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei
  • 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei
  • 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei.

Sumele de bani amintite vor fi acordate în două tranșe, semestrial, potrivit lui Nicolae Ciucă. Șeful Executivului a mai precizat că pensionarii cu venituri mai mici de 1.700 de lei vor primi și în anul 2023, o dată la două luni, vouchere sociale în valoare de 250 de lei.

Se dau bani pentru facturi, cresc și alocațiile

Pe lângă deciziile cu pricina, premierul Nicolae Ciucă a vorbit și despre aplicarea unor alte măsuri de sprijin financiar pentru români. Astfel, pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei și cu vârste de peste 60 de ani vor primi 1.400 de lei în plus pentru achitarea facturilor la energie electrică. Suma va fi alocată în două tranșe.

De asemenea, alocațiile acordate de stat pentru elevi vor crește cu echivalentul ratei inflației, potrivit lui Nicolae Ciucă. Persoanele cu dizabilități vor beneficia de o a treisprezecea indemnizație.

Citește și: Cu cât crește punctul de pensie din 2023. E oficial! Vești bune pentru pensionari

Indemnizațiile veteranilor și văduvelor de război vor crește cu 30 de procente. Procentajul de majorare a acestui tip de venituri echivalează cu actualizarea sumelor de bani cu rata inflației, începând cu anul 2018. La acea vreme, veniturile încasate de către veteranii de război și văduvele de război au fost înghețate.

Urmăriți Playtech.ro și pe