Nu există Paște fără ouă roșii sau colorate. Această tradiție datează din cele mai vechi timpuri, iar Joia Mare este ziua în care se vopsesc ouăle.
Cu toate că există tot felul de vopsele și coloranți pentru ouă, cele mai bune sunt tot cele naturale, care în cazul în care pătrund în coaja oului să nu fie toxice pentru organism.
Totuși, cum vopsești ouăle fără vopsea? Sunt mai multe trucuri și tehnici care nu folosesc coloranți artificiali. Te poți juca cu mai multe ingrediente și vei obține culori superbe, care îi vor impresiona pe toți cei prezenți la masă.
Pentru început, trebuie să știi că pentru un rezultat mai bun vei avea nevoie de ouă cu coaja albă. Apoi, ele trebuie fierte în apă cu oțet.
După preferințe, poți folosi suc de sfeclă, spanac, coajă de ceapă, varză roșie, vin roșu sau chiar afine.
Nimic mai simplu. De exemplu, dacă îți dorești ouă de nuanță mov/albastru, vei avea nevoie de câteva afine congelate.
Pui la fiert o oală cu apă, oțet și jumătate de pungă de afine congelate. Lași totul la fiert timp de 30 de minute, iar după scufunzi ouăle fierte în acest lichid. Va trebui să aștepți destul de mult și în funcție de cât de intensă îți dorești culoarea, le poți lăsa și peste noapte în acest lichid.
Vei obține ouă vineții, cu nuanțe de mov și albastru. Le poți șterge apoi cu un șervețel și puțin ulei, odată ce s-au uscat, pentru un luciu deosebit.
Dacă vrei să faci ouă roșu închis, le poți fierbe în vin și apoi să lași ouăle peste noapte. Vei obține ouă violet închis cu nuanțe de roșu.
Aceste metode sunt foarte simple, nu pătează și dacă pătrund coaja oului nu este periculos și toxic pentru organism.
Poți afla mai multe metode și culori în care să vopsești ouăle de Paște pe Știridinlume.ro