Cum va fi vremea în România de 1 și 8 martie. Anunțul ANM pentru toate regiunile

Cum va fi vremea în România de 1 și 8 martie. Anunțul ANM pentru toate regiunile

Ce temperaturi vom avea în perioada de 1 și 8 martie? Meteorologii ne prezintă prognoza meteo pentru începutul primăverii. Temperaturile vor prezenta un nou val de căldură.

Cum va fi vremea în România de 1 și 8 martie

Temperaturile vor fi mai ridicate în țară, față de normalul începutul lunii martie. ANM a anunțat miercuri, 26 februarie, că temperaturile pot ajunge și până la 20 de grade în sudul țării. Vântul va fi și el puternic în toate regiunile. Harta meteo pentru data de 24 februarie este în mare parte colorată în roșu și portocaliu. La atitudini mari vântul poate ajunge și la 180 de kilometri pe oră.

Astăzi temperaturile au ajuns până la 17 grade în sudul țării. Celelalte regiuni au o maximă de 12 grade. Codul roșu pentru temperaturi scăzute se află la atitudini mari. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. De miercuri încep din nou să apară fenomenele de lapoviță și ninsori, iar ploile se vor extinde din vest către est și sudul țării.

Cum va fi vremea în România de 1 și 8 martie. Anunțul ANM pentru toate regiunile
Cum va fi vremea în România de 1 și 8 martie. Anunțul ANM pentru toate regiunile

Banat și Crișana

În Banat și Crișana încep luna martie cu 14-16 grade, iar pe 8 martie se vor înregistra 12 grade. Pe data de 26 februarie temperaturile vor cădea brusc la 6 grade.

Transilvania și Maramureș

Transilvania înregistrează o maximă de 14 grade în ziua de miercuri, luna martie începe cu o maximă de 12 grade, 8 martie se încheie cu o temperatură de 8-10. Temporar precipitațiile își vor face apariția în aproape toate zilele. Maramureș are astăzi o temperatură de 12 grade. Luna martie are o valoare tot de 12 grade, iar 8 martie se încheie cu maxima de 10 grade.

Moldova și Dobrogea

În aceste zile se înregistrează temperatura de 8-10 grade la Moldova. 1 martie va începe cu o zi caldă de 14 grade iar 8 martie se încheie cu o prognoză în jur de 10 grade. De astfel precipitațiile vor fi slabe cam în fiecare zi. Dobrogea are și ea o maximă de 10 grade în aceste zile, începând luna martie cu o temperatură de 16 grade, iar data de 8 martie se termină cu maxima de 14 grade.

Muntenia și Oltenia

Vremea va lovi aceste regiuni cu o temperatură caldă, prognozele arată că zilele de 26 februarie și 4-6 martie ajung la 19 grade. Conform ANM, 8 martie va avea o vreme destul de normală, 12 grade.

Vremea la munte

În această parte a țării se va încălzii treptat, până pe data de 26 februarie maxima va ajunge la 6 grade. Zilele de 27 și 28 februarie ating valorile de -2 grade. Martie va începe din nou cu 6 grade, iar data de 8 se încheie cu maxima de 2 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI