Vești importante de la meteorologi, pe care le așteptau toți părinții, profesorii și părinții. Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru prima săptămână de școală. Vezi cum va fi vremea la începutul anului școlar, pe 11 septembrie, dar și pe parcursul săptămânii viitoare.
Suntem deja la începutul toamnei, dar se pare că noul anotimp încă nu și-a intrat serios în drepturi. Temperaturile nu sunt deloc specifice acestui sezon, ci mai degrabă ai spune că ne aflăm la începutul verii.
Vremea se menține, în continuare, foarte bună și la fel va fi și în prima săptămână de școală. Elevii și profesorii trebuie să știe că prima zi de școală va aduce vreme în general frumoasă în majoritatea regiunilor din țară.
Directorul ANM, Elena Mateescu, spune că atât finalul de săptămână, cât și ziua de luni, vor fi călduroase. Termometrele vor indica valori de peste 25 de grade Celsius și, în unele zone, la soare va fi mult mai cald.
„Urmează o lună septembrie deosebit de caldă, așa cum a și debutat cu valori de 33-34 de grade în primele zile.
Cu siguranţă şi acest sfârșit de săptămână și chiar luni, prima zi de școală, va fi caracterizată din punct de vedere meteorologic printr-o vreme caldă, frumoasă. Asta pentru că valorile de temperaturi la scara întregii țări se vor situa peste 25 de grade”, a transmis Elena Mateescu, pentru Antena 3 CNN.
Am avut parte de o vară extrem de călduroasă și se pare că nu vrea să plece prea curând din țara noastră. Temperaturile încă sunt extrem de ridicate, mai ales pentru că luna septembrie a debutat cu până la 35 de grade Celsius.
Citește și: Surpriza de la meteo! Cum va fi vremea la început de octombrie, anunţul ANM pentru români
Potrivit ultimei prognoze emise de Administrația Națională de Meteorologie, toamna din 2023 se anunță atipică, caracterizată de temperaturi ce depășesc media pentru această perioadă.
Această anomalie termică se va manifesta atât în ultima săptămână a lunii curente, cât și la începutul lunii octombrie.
Cu toate acestea, nopțile și diminețile păstrează o atmosferă răcoroasă, înregistrând variații de temperatură de până la 20 de grade Celsius între valorile maxime și cele minime.