20 mart. 2023 | 15:05

Cum ucizi buruienile fără să-ți rănești plantele din grădină. Trucurile de la experți sunt doar aici

Utile
Cum ucizi buruienile fără să-ți rănești plantele din grădină. Trucurile de la experți sunt doar aici
Cum ucizi buruienile fără să-ți rănești plantele din grădină

Toți grădinarii știu că este o adevărată provocare să scapi de buruienile din straturile de flori fără a frumoasele plante odată cu ele. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să apelezi la metode de erbicidare naturale, unele dintre ele fiind obiecte de uz casnic obișnuite, care se regăsesc deja în gospodăria ta.

Cum să scapi de buruieni fără ca plantele să fie afectate

Indiferent cât de multă grijă ai de grădina ta, este inevitabil ca acele buruieni enervante să nu apară. Distrugerea acestora poate fi făcută foarte ușor cu ajutorul produselor chimice din comerț, numai că ele pot dăuna și planetelor din jur. Acestea nu fac întotdeauna „distincție” între plantele importante din peisaj, florile preferate și buruienile de care vrei scapi.

Pentru a te asigura că nu stropești accidental aceste plante, ar fi mai bine să optezi pentru acele metode naturale de distrugere a buruienilor. În momentul în care observi doar câteva fire care răsar în patul de flori, poți pur și simplu să le smulgi, scoțându-le cu tot cu rădăcini. Dacă a năvălit însă iarba, indicat e să alegi alte variante.

Trucuri de la experții în grădinărit

Aplicarea de mulci pentru a suprima buruienile

Fie că folosești compost, scoarță mărunțită, mucegai de frunze sau un alt tip de mulci, aplicarea unui strat relativ gros pe toate straturile de flori primăvara te poate ajuta să înăbușești buruienile înainte ca acestea să aibă ocazia să apară.

Mai mult, astfel de mulci organice vor adăuga nutrienți în sol pe măsură ce se descompun. Important este ca stratul să nu fie pus foarte aproape de tulpinile florilor, pentru că poate încuraja putrezirea acestora.

Dacă buruienile au răsărit deja, încearcă să le îndepărtezi cât mai multe cu mâna înainte de a pune mulci. Supraveghează, preț de câteva zilei, pentru ca nu cumva vreuna din ele să își facă loc și să iasă.

Solarizarea

Pe timp de vară, atunci când căldura este puternică, pune un plastic transparent subțire peste orice zonă în care vrei să ucizi buruienile. Lasă plasticul acolo timp de patru până la șase săptămâni și vei observa cum acestea vor muri.

Soarele încălzește solul și ucide rădăcinile și semințele buruienilor, însă ține cont de faptul că o căldură intensă ucide și organismele benefice.

Torța cu propan

Poți folosi, de asemenea, o torță cu propan pentru a arde buruienile, însă necesită foarte multă precauție. Fă acest procedeu într-o zi în care nu bate deloc vântul, deoarece flacăra poate ucide și iarba sau alte plante din apropiere. Așa că optează pentru zone mai mari, unde nu există plantații importante în apropiere.

Plivitorul

Apelează la un plivitor, acel instrument cu un capăt bifurcat, făcut pentru a săpa adânc în sol și care slăbește și ajută la smulgerea buruienilor din rădăcini.

Apa clocotită

Aceasta ucide țesuturile plantelor, dar, la fel, este important să fie controlată cu atenție, pentru a nu stropi și plantele din jur.

Citește și: A presărat sare în grădină și a descoperit un truc genial. Vei face și tu așa în această primăvară

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Vor fi puși să plătească. Decizie în România pentru acești părinti cu copii: Nu mai putem accepta
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru DONALD TRUMP! Republicanii au intrat în PANICĂ
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro