Cum trebuie să ţii caloriferele pentru a economisi bani, conform experților instalatori. Greşeala pe care o fac toţi românii creşte considerabil factura. Așadar, cum se face într-adevăr economie, vedeți în rândurile de mai jos.
Mulți dintre români cred că se pricep să facă economie, însă experții instalatori îi contrazic, în mai multe privințe. Astfel, mulți români opresc caloriferele în camerele în care nu stau crezând că fac astfel economie. Lucru care nu ajută la nimic.
Un prim sfat al celor care se pricep la instalații este să nu mai închidem caloriferele în camerele în care nu locuim pentru că pereții se răcesc și astfel se va face condens.
În plus, atunci când vrem să facem cald în acele camere, încăperile se vor încălzi mult mai greu, astfel consumând-se mai multă energie sau gaze, în funcție de sistemul de încălzire. În acest fel nu că nu se face economie, ci se vor risipi bani.
De asemenea, cei care vor să plătească mai puțin la factura de căldură trebuie să știe că fiecare grad în plus sau în minus al centralei afectează costurile.
Astfel, o temperatură mai mică cu un grad înseamnă o economie de energie între 7% și 11%. Conform unui studiu al Biroului Verde al Universității din Zaragoza, scăderea temperaturii la 16° pe timpul noapții reprezintă o economie de 13% față de ceea ce s-ar întâmpla dacă s-ar menține o temperatură constantă de 20 de grade Celsius. Dacă centrala este oprită definitiv peste tot, economia va fi maximă.
Nu setați centrala la o temperatură mai ridicată în ideea că locuința se va încălzi mai repede. nu veți face decât să creșteți factura.
În sufragerie experții instalatori recomandă o tempertură de 20 de grade Celsius, pentru că aici nu ne prea mișcăm, în timp ce în bucătărie tempertura nu trebuie să depășească 17-18 grade Celsius. Aici ne mișcăm, se aprind alte focuri pentru mâncare…etc.
Mulți dintre români nu știu cum să poziționeze caloriferele pentru a beneficia din plin de căldura lor. Experții insralatori spun că acestea se montează, de regulă, sub feresterle locuinței, pentru că în acest fel aerul care poate pătrunde printre ele formează curenți care contribuie la distribuirea căldurii în întreaga cameră.
Nu în ultimul rând, experții instalatori recomandă proprietarilor care au termostat să închidă bine ușile unde sunt poziționate acestea, pentru că centrala va porni mereu pentru a aduce temperatura la nivelul setat.