Cum trebuie să faci bulionul de roșii ca să nu se strice. Trucul marilor bucătari
Pentru gospodinele din toate colțurile țării, primele zile ale lunii august au dat startul pregătirilor pentru lunile de iarnă. Se fac listele de cumpărături, se preparaă gem, dulceață, compot, zacuscă și nelipsitul sos de roșii, inclus în rețetele celor mai populare feluri de mâncare ale românilor. Află cum trebuie să faci bulionul de roșii ca să nu se strice și să reziste cât mai mult timp. Este trucul folosit de marii bucătari.
Cum trebuie să faci bulionul de roșii ca să nu se strice
Așa cum se întâmplă în fiecare an, începutul lunii august marchează debutul pregătirilor pentru lunile de iarnă.
Se fac liste de cumpărături, se începe chiar prepararea produselor care vor umple rafturile din cămară până în lunile de iarnă: gem, dulceață, compot, zacuscă și nelipsitul bulion de roșii.
Bulionul nu este deloc complicat de pregătit și, în plus, este un ingredient întâlnit în multe dintre rețetele preferate ale românilor din toate colțurile țării.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul pentru cel mai bun bulion de roșii. Așa îi dai gustul ca la mamă acasă
Trucul folosit mereu de marii bucătari
În varianta clasică, pentru a face bulion, vei avea nevoie de: roșii, sare grunjoasă, țelină și puțin hrean.
Dacă îți dorești ca bulionul se reziste cât mai mult timp fără să se altereze, trebuie să aplici un truc recomandat și folosit de bucătari. După ce se încheie etapa preparării termice și compoziția este transferată în sticle sau borcane, recipientele se așează într-un vas pe fundul căruia am pus înainte un prosop.
Se adaugă apoi apă pânâ când lichidul ajunge aproape de capac – atenție, nu trebuie să îl atingă sau să îl depășească – și se lasă la fiert la bain-marie timp de 30 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
Te-ar putea interesa și: Cum faci cel mai rapid bulion. E gata în 30 de minute, nu mai stai ore în şir după el