Cum trebuie păstrate zarzavaturile peste iarnă, de fapt. Trucul secret care le ține proaspete

Cum trebuie păstrate zarzavaturile peste iarnă, de fapt. Trucul secret care le ține proaspete
Cum depozitam zarzavaturile pe timp de iarna

În anotimpul rece, gospodinele se gândesc la tot felul de trucuri geniale și metode inventive pentru a păstra zarzavaturile pe timpul iernii. Pe lângă celebrele borcane de murături care zac în cămară, debara sau pivniță, iată câteva reguli esențiale de care trebuie să ții cont atunci când pregătești legumele.

Trucuri utile pentru a păstra zarzavaturile pe timp de iarnă

Atunci când stai la curte, iar spațiul necesar îți permite să te bucuri de o grădină cu legume, binențeles că faci tot posibilul pentru a te înfrupta din bunătățile legumelor și pe timp de iarnă.

Gospodinele îți recomandă să ții cont de anumite reguli și sfaturi, atunci când vrei să păstrezi zarzavaturile peste iarnă. În acest fel, vei putea să te bucuri de gustul savuros și proaspăt al legumelor tale și în perioada în care ele nu mai sunt de sezon.

Asemeni murăturilor puse în borcane, pe timp de iarnă, pentru ca legumele să se mențină proaspete, ai nevoie să le pui într-un spațiu uscat, răcoros, întunecat și bine ventilat, unde le poți depozita în condițiile necesare, astfel încât să nu se strice.

Cum se păstrează corect zarzavaturile pe timp de iarna? Ei bine poți oricând folosi diverse cutii de carton sau lăzi de lemn pentru a depozita legumele pe care intenționezi să le folosești pentru ciobe și supe, legume precum morcovi, țelină, păstârnac și cartofi.

Un truc genial care te ajută să păstrezi corect legumele este să te asiguri că aerul circulă între niveluri, dacă plănuiești să pui cutiile stivuite, una peste alta, în pivniță sau debara.

În ceea ce privește verdețurile precum pătrunjelul, leușteanul sau mărarul, acestea se toacă mărunt și se depozitează în punguțe mici de plastic, depozitate ulterior în congelator. Pot sta la frig preț de câteva luni de zile, fără probleme.

Unde și cum păstrăm legumele și verdețurile în lunile de iarnă

Dacă vrei să depozitezi, de asemenea, legume rădăcinoase precum morcovi, cartofi sau sfeclă, gospodinele îți dezvăluie un secret. Ele se pot păstra fără probleme în nisip umed. În cazul în care nu poți face rost de nisip, deși orice tip este bun, unii specialiști în grădinărit utilizează rumeguș.

Cum faci zarzavat la borcan pentru la iarnă. Tot ceea ce ai de făcut este să tai zonele cu frunze ale sfeclei și morcovilor. Așează-le, apoi, într-un strat, pe care îl acoperi cu nisip, evitând ca legumele să capete o textură de cauciuc.

Un alt mod ingenios de a pune cartofii la păstrare, pe timp de iarnă, este să-i pui în saci de iută sau de hârtie. După ce au fost recoltați, trebuie uscați la soare și depozitați. Atenție, să nu fie murdari de noroi, deoarece așa vor prinde mucegai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI