Cum trebuie gătit corect orezul, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine, câtă apă trebuie pusă
Atunci când ne confruntăm cu pregătirea mesei, cel mai important pas este să alegem felul de mâncare pe-l vom prepara. Ce greșeală fac gospodinele atunci când fierb orezul. Secretul pentru un pilaf gustos.
Trucul genial pentru a găti corect orezul
Indiferent că îl folosim pe post de garnitură sau ca fel principal de mâncare, orezul este ușor de gătit, fiind unul dintre preparatele favorite ale românilor.
Cu toate acestea, există anumite trucuri care te ajută să-l gătești corect, secrete pe care toate gospodinele ar trebui să le știe. De exemplu, timpul de fierbere al orezului este extrem de important pentru ca produsul să nu-și piardă din gustul specific.
Pentru a te asigura că orezul va avea un gust delicios, specialiștii în arta culinară recomandă să ai grijă la anumite elemente atunci când fierbe.
În primul rând, marea greșeală pe care toți românii o fac este alegerea cantității de apă în care alimentul este pus pe foc.
Apa în exces poate strica gustul mâncării. Acestea fiind spuse, trucul ideal pentru a fierbe corect orezul este să torni în cratiță o canitate de apă care să depășească doar cu un deget cantitatea de orez care se află în recipientul respectiv.
În al doilea rând, nu uita că bobul de orez fierbe mult mai repede dacă stă înmuiat în apă caldă. În cazul în care apa în care ai pus orezul la fiert scade prea mult, gospodinele îți recomandă să pui la fiert apă sau supă într-un ibric și să completezi mai apoi, turnând în cratiță lichidul fierbinte.
Cum se fierbe orezul, de fapt
Pentru a fierbe orezul în mod corect, va trebui să iei în considerare cu sfințenie atât gramajul cât și recomandările. Astfel că ceea ce vei avea nevoie vor fi: orez, apă și sare, dar nu în mod obligatoriu acest ultim ingredient. În ceea ce privește modalitatea de preparare, urmează cele câteva indicații cum ar fi:
E important să măsori cantitatea necesară de orez și de apă în care îl vei fierbe folosind o cană. Nu uita că orezul își dublează sau chiar triplează volumul atunci când îl fierbi, așa că cel mai bine ar fi să utilizezi un vas mai adânc.
După ce clătești orezul cu apă rece de câteva ori, îl pui la fiert. Cu ajutorul unei site nu uita să iei impuritățile care ies la suprafață. Orezul se fierbe fără să-l acoperi cu un capac, timp de circa 10 minute.