Cum trebuia să o cheme de fapt pe Doinița Oancea: “Au convenit nașa și cu mama să mă boteze așa” VIDEO EXCLUSIV

de: Andreea Archip
18 10. 2023

Dacă pe vremuri punea munca pe primul plan, între timp, Doinița Oancea a învățat să își rezerve timp și pentru ea și pentru bărbatul din viața ei. Actrița joacă în continuare cartea discreției în ceea ce privește viața personală, nedorind să vorbească despre feedbackul pe care îl are din partea partenerului său de viață legat de personajul ei, Găbița, din serialul “Lia, soția soțului meu”. Actrița ne-a dezvăluit că mama ei a fost cea care a insistat să fie botezată Doinița, întrucât nașa îi pregătise prenumele Petra cu varianta de alint Petruța.

Doinița Oancea se bucură că mama ei nu a cedat în fața nașei sale, care avea cu totul alte planuri legate de numele ei de botez. Până la urmă, mama actriței și-a impus punctul de vedere, iar fiica ei a primit numele Doinița, după Doina, numele nașei. Actrița are o relație strânsă cu mama ei, care este o fire directă și care nu ezită să îi spună adevărul în față.

Simți că aloci prea mult timp pentru profesie în detrimentul vieții personale?

Am făcut asta la un moment dat. Cred că acum am reușit să le echilibrez, mulțumesc lui Dumnezeu, cu toate că am și sâmbetele ocupate cu școala de actorie și uneori și duminicile, dar mă strecor cu brio.

Doinița Oancea: “Dacă fac rost de vreo înregistrare, mă uit”

Joi seara te uiți la serialul Lia?

Păi, uite, nu apuc, azi e joi și sunt aici (n.r. la un eveniment). Nu știu când am apucat să mă uit, cel puțin de când a început difuzarea noului sezon cred că am apucat să văd 10 minute, după care a trebuit să fug. E greu, dar dacă sunt acasă, mă uit. Dacă sunt acasă și e sâmbătă și cumva sunt trează, mă uit în reluare. Dacă fac rost de vreo înregistrare, mă uit.

Care a fost feedbackul pe care l-ai primit legat de serial din partea prietenului tău?

Ce frumos e afară! Bine, sărim peste această întrebare. Vezi cum sar eu anumite bucăți din viața mea personală? Fac așa cu ele!

Mama ta ce zice? Mai are critici?

Mă critică, nu contează că sunt fiica ei. Dacă are ceva de spus, spune. Să știi că la acest serial se uită cu mult interes, îi place! Și nu îi place doar de mine, au mai fost seriale la care nu se uita cu interes, ăsta îi place și îi place foarte tare și acțiunea, îi plac foarte tare actorii, nu ratează niciun episod și mă bucur mult.

Cum trebuia să o cheme de fapt pe Doinița

Ai întrebat-o pe mama cum ți-a ales acest nume? Este Doinița nu Doina.

Știu. Pe nașa mea de botez care este și mătușa mea, adică sora ei, o cheamă Doina. Nașa ar fi vrut să îmi pună un alt nume Petruța, Petra. Și mama a zis: “Aoleu! Pe fata mea nu o să o cheme așa niciodată!” Și mi-a pus Doinița și Mihaela, adică au convenit nașa și cu mama să mă boteze așa.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu