Ce poate fi mai enervant și rușinos să fii în public și să verși lapte pe masă. Puțini știu cum să îl toarne dintr-un alt recipient în cană, fără să dea pe alături. Iată cele mai utile și elegante trucuri, cu care nu vei da niciodată greș.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi, cu care mulți dintre noi își încep dimineața. O băutură energizantă este nelipsită din rutina noastră zilnică, indiferent de felul în care ne place să o bem, efectul fiind același.
Majoritatea aleg să pună lapte în cafea, pentru o aromă mai dulce și o intensitate mai slabă. Totuși, ce faci atunci când ești în public și verși laptele pe masă, pentru că nu reușești să torni așa cum trebuie în ceașcă?
Ei bine, un truc a devenit viral pe rețelele de socializare și promite să te scape de astfel de situații stânjenitoare. Nu vei mai vărsa laptele pe lângă cană și vei reuși să îți savurezi cafeaua fără probleme.
Tot ce trebuie să faci este să iei linguraț de cafea, să o ții în cană când pui laptele, iar acesta se va scurge perfect pe lângă mâner, fără să mai ajungă pe lângă.
Pentru mulți dintre noi, turnarea laptelui în ceașca de cafea poate deveni o provocare neașteptată, iar finalul se poate transforma adesea într-un mic dezastru. Deși este o sarcină banală și simplă, se întâmplă să murdărim toată masa sau chiar și hainele noastre.
Cu toate acestea, se pare că există un truc simplu care poate face diferența și ne poate scăpa din situații neplăcute. Dacă trebuie să pui lapte dintr-o cutie deja desfăcută, s-ar putea să întâmpini dificultăți.
Mulți dintre cei care au întâlnit această problemă spun că secretul este să țineți cutia cu gura în partea de sus, nu în jos, atunci când turnați laptele. Acest lucru poate părea ciudat pentru unii, dar există o logică simplă în spatele acestei tehnici.
Atunci când țineți cutia cu gura în partea de sus, acest lucru permite aerului să intre în cutie pe măsură ce lichidul este turnat. Aceasta previne formarea unui vid care ar putea trage laptele într-un jet nedorit peste marginea paharului.
Dacă încă nu ai preparat o ceașcă de cafea la fel de bună ca cea pe care o primești la cafenea, ai noroc. Pentru a vă ajuta să obțineți statutul de barista amator, oamenii de știință tocmai au descoperit secretul pentru a face o ceașcă de cafea perfectă.
Cunoscătorii de cafea au crezut de mult timp că adăugarea de puțină apă la boabe înainte de a le măcina ar putea face diferența. Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Oregon pare să confirme exact de ce.
„Când măcinați cafeaua, aceasta merge peste tot. Din râșniță iese praful, este ca un penaj care acoperă totul. Dar dacă adaugi puțină apă, se pare că nu se mai împrăștie. E mai curat. Acesta a fost principalul motiv pentru care oamenii au făcut asta”, spun specialiștii.
Mizeria este cauzată de electricitatea statică, care este creată de frecare atunci când boabele sunt zdrobite împreună. Această încărcătură statică face apoi particulele de cafea măcinată să se respingă reciproc – ca niște magneți de aceeași polaritate – trimițându-le în toate direcțiile. Apa acționează ca un izolator, atenuând acest efect.