Cum te ține mierea sănătos, de fapt. Medicii nu vor să știi câte beneficii are consumul zilnic
Mierea este un lucru minunat. Se face atunci când albinele colectează nectarul din flori și îl aduc înapoi în stup pentru a fi depozitat în faguri. Culoarea și aroma variază în funcție de tipul de nectar de flori din mediul albinei. Acest lucru face ca mierea să fie un produs alimentar unic și valoros pentru a fi consumat de oameni. Din fericirea, albinele produc prea multă pentru propria lor utilizare, așa că rămâne o cantitate considerabilă și pentru noi. Beneficiile ei sunt nesfârșite. Iată mai jos câteva dintre ele.
Beneficiile mierii: cum te ține sănătos
Îngrijire personală
Mierea poate fi folosită pe față, ca o mască hidratantă, care vă ajută să scăpați de acnee, după rutina obișnuită. Aplicați o cantitate mică în palmă și frecați-o pe piele. Lăsați să acționeze timp de 10 minute și clătiți. Pentru a fi folosită pe post de exfoliant, e nevoie doar să o amestecați cu un pic de bicarbonat de sodiu, cafea sau zahăr. Mierea este antifungică, deci va ajuta la curățarea oricărei ciuperci sau, să-l numim generic, defect.
Sprijină imunitatea
Unii oameni raportează îmbunătățiri în capacitatea lor de a trece mai repede peste răceală sau gripă când consumă miere. Ea reduce inflamația asociată cu răceală sau gripă.
Sănătatea intestinelor
Avem nevoie de bacterii bune în intestinele noastre pentru a avea un sistem digestiv sănătos. Mierea conține prebiotice naturale, care sunt benefice pentru intestinele noastre, deoarece acestea hrănesc bacteriile bune din interior. Mierea poate ajuta, de asemenea, la contracararea indigestiei ca alternativă la alte medicamente fără prescripție medicală. Multe femei însărcinate spun că folosind puțină miere și ghimbir scapă de grețuri.
- Mierea de salcâm este benefică în special pentru intestine, deoarece ajută la curățarea tractului digestiv.
Vindecă rănile
Mierea are în mod natural proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice, fiind un antibiotic fabulos. Există câteva companii alternative care au realizat pansamente curative pentru răni folosind un tip de miere numită miere de Manuka. Acestea au fost utilizate pentru a trata lucruri precum leziunile cutanate cu MRSA, care anterior nu au răspuns la alte tratamente convenționale.
Puteți face o versiune acasă a acestor pansamente tăind un pătrat de tifon steril și punând un pic de miere pe acesta, apoi așezați tifonul peste zona afectată și fixați-l cu bandă chirurgicală impermeabilă. Schimbați pansamentul zilnic pentru a curăța rana și aplicați din nou un alt pansament cu miere, potrivit manukafeed.com.