Cum te protejează consumul moderat de vin, conform ultimului studiu. Descoperirea e genială!

de: Stan Nicu
04 05. 2022

Cercetătorii au descoperit cum te protejează consumul moderat de vin. Un studiu făcut de oamenii de știință britanici realizat pe aproape 2000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani a relevat că cei care consumă vin roșu au niveluri mai scăzute de grăsimi viscerale, în timp ce vinul alb nu influențează în niciun fel grăsimile viscerale.

Consumul moderat de vin protejează sănătatea. Ce beneficii au vinul roșu și cel alb

Cercetătorii din Anglia au ajuns la concluzia că consumul de băuturi alcoolice este asociat cu un nivel crescut de grăsime viscerală, ceea ce prezintă un risc ridicat pentru apariția bolilor de inimă, având efecte și asupra metabolismului și sănătății în general. Grăsimea viscerală este grăsimea localizată pe abdomen.

În plus, consumul moderat de vin nu prezintă astfel de asocieri și poate avea chiar un rol protector împotriva grăsimii viscerale. Studiul publicat în revista „Obesity Science & Practice” sugerează că un consum calculat de vin roșu este legat de un nivel mai scăzut de grăsime abdominală.

Vinul alb protejează sistemul osos

De asemenea, studiul mai relevă că un consum moderat de vin alb ar putea chiar determina un sistem osos mai sănătos și mai viguros în cazul oamenilor mai în vârstă.

Pe de altă parte, un alt raport arată că obezitatea provoacă 200.000 de cazuri de cancer şi 1,2 milioane de decese pe an.

Toată Europa este în pericol

Astfel, OMS a lansat un avertisment dur. OMS informează că ratele de supraponderabilitate şi obezitate au atins niveluri mortale şi „continuă să crească”.

Conform raportului OMS, nicio ţară din Europa nu este pe cale să îndeplinească obiectivul global al Organizației privind bolile netransmisibile (NCD) de a opri creşterea obezităţii până în 2025.

Câți adulți din Europa sunt supraponderali sau obezi

De asemenea, în Europa, 59% dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi, la fel ca şi 8% dintre copiii sub 5 ani şi unul din trei copiii de vârstă şcolară.

Obezitatea în Europa este mai mare decât în orice altă parte a globului, cu excepţia SUA, mai arată raportul prezentat la Congresul european în ceea ce privește obezitatea.

Ce boli aduce obezitatea

Obezitatea este legată de mai multe boli, inclusiv complicaţii musculo-scheletice, diabet de tip 2, boli de inimă şi cel puţin 13 feluri de cancer. Raportul mai precizează că excesul de grăsime corporală duce la deces prematur şi reprezintă un factor de risc mare pentru dizabilităţi.

„În întreaga regiune europeană a OMS, este probabil ca obezitatea să fie direct responsabilă pentru cel puţin 200.000 de noi cazuri de cancer anual, această cifră urmând să crească în următoarele decenii”, se arată în raport: „pentru unele ţări din regiune, se preconizează că obezitatea va depăşi fumatul ca principal factor de risc pentru cancerul care poate fi prevenit”, mai arată raportul despre obezitate.