11 nov. 2020 | 21:11

Cum poți să scapi ușor de grăsimea de pe burtă. Sfatul prețios al unui celebru nutriționist

Sănătate
Cum poți să scapi ușor de grăsimea de pe burtă. Sfatul prețios al unui celebru nutriționist
Grăsimea viscerală, cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală, este grăsimea care se dezvoltă în jurul secțiunii medii,

Pierderea grăsimii abdominale sau a grăsimii abdominale este un obiectiv obișnuit de slăbire. Grăsimea abdominală deosebit de dăunătoare sănătății. Cercetările sugerează legături puternice cu boli precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.

Modalități de a pierde grăsimea abodminală

Vă puteți măsura grăsimea abdominală măsurând circumferința în jurul taliei cu un centimetru. Măsurile de peste 102 cm la bărbați și 88 cm la femei sunt cunoscute sub numele de obezitate abdominală. Anumite strategii de slăbire pot viza grăsimea abdominală mai mult decât alte zone ale corpului.

Grăsimea viscerală, cunoscută și sub denumirea de grăsime abdominală, este grăsimea care se dezvoltă în jurul secțiunii medii, înconjurând organele vitale precum ficatul și pancreasul. Este diferit de grăsimea subcutanată, pe care o puteți ciupi cu mâinile. În rândurile care urmează vă prezentăm șase modalități recomandate de nutriționști pentru a scăpa de grăsimea abdominală.

1. Evitați zahărul și băuturile îndulcite cu zahăr și scpăați de grăsimea abdominală

Alimentele cu adaos de zaharuri sunt dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Consumul de multe dintre aceste tipuri de alimente poate provoca creșterea în greutate.

Studiile arată că zahărul adăugat are efecte dăunătoare în mod unic asupra sănătății metabolice. Numeroase studii au indicat că excesul de zahăr, în principal datorită cantităților mari de fructoză, poate duce la acumularea de grăsimi în jurul abdomenului și ficatului.

Zahărul este jumătate glucoză și jumătate fructoză. Când mănânci mult zahăr adăugat, ficatul este supraîncărcat cu fructoză și este forțat să-l transforme în grăsime.

Unii cred că acesta este principalul proces din spatele efectelor nocive ale zahărului asupra sănătății. Crește grăsimea abdominală și grăsimea hepatică, ceea ce duce la rezistența la insulină și la diverse probleme metabolice.

Un studiu a observat că copiii au fost cu 60% mai predispuși să dezvolte obezitate cu fiecare porție zilnică suplimentară de băuturi îndulcite cu zahăr . Încercați să minimizați cantitatea de zahăr din dieta dvs. și luați în considerare eliminarea completă a băuturilor zaharate. Aceasta include băuturi îndulcite cu zahăr, băuturi răcoritoare zaharate, sucuri de fructe și diverse băuturi sportive cu conținut ridicat de zahăr.

Citiți etichetele pentru a vă asigura că produsele nu conțin zaharuri rafinate. Chiar și alimentele comercializate ca alimente sănătoase pot conține cantități semnificative de zahăr. Rețineți că nimic din toate acestea nu se aplică fructelor întregi, care sunt extrem de sănătoase și au o mulțime de fibre care atenuează efectele negative ale fructozei.

2. Mănâncă mai multe proteine

Proteina poate fi cel mai important macronutrient pentru pierderea în greutate. Cercetările arată că poate reduce pofta cu 60%, poate crește metabolismul cu 80-100 de calorii pe zi și vă poate ajuta să mâncați cu 441 mai puține calorii pe zi. Dacă scăderea în greutate este obiectivul dvs., adăugarea de proteine ​​poate fi singura schimbare cea mai eficientă pe care o puteți face în dieta dumneavoastră.

Proteinele nu numai că vă pot ajuta să pierdeți în greutate, dar vă pot ajuta, de asemenea, să evitați redobândirea în greutate. Proteinele pot fi deosebit de eficiente în reducerea grăsimii abdominale. Un studiu a arătat că persoanele care au consumat mai multe proteine ​​și mai bune au mult mai puține grăsimi abdominale.

Încercați să creșteți aportul de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă întregi, pește, leguminoase, nuci, carne și produse lactate. Acestea sunt cele mai bune surse de proteine ​​pentru dieta ta. Când urmați o dietă vegetariană sau vegană, consultați acest articol despre cum puteți crește aportul de proteine.

3. Mănâncă mai puțini carbohidrați

Consumul de mai puțini carbohidrați este o modalitate foarte eficientă de a pierde grăsime. Acest lucru este susținut de numeroase studii. Când oamenii taie carbohidrați, pofta de mâncare scade și slăbesc. Peste 20 de studii randomizate controlate au arătat acum că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați duc uneori la pierderea în greutate de 2-3 ori mai mare decât dietele cu conținut scăzut de grăsimi.

Acest lucru este adevărat chiar și atunci când cei din grupurile cu conținut scăzut de carbohidrați au voie să mănânce cât doresc, în timp ce celor din grupurile cu conținut scăzut de grăsimi li se restricționează caloriile. Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați conduc, de asemenea, la reduceri rapide ale greutății apei, ceea ce oferă oamenilor rezultate rapide. Oamenii văd adesea o diferență pe scară în decurs de 1-2 zile.

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au multe alte beneficii pentru sănătate, în afară de pierderea în greutate. De exemplu, pot îmbunătăți semnificativ sănătatea la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au multe alte beneficii pentru sănătate

Grăsimea abdominală este legată de un risc crescut de anumite boli

4. Consumați alimente bogate în fibre și adio grăsimea abdominală

Fibrele dietetice sunt în mare parte materie vegetală nedigerabilă. Consumul de fibre din belșug poate ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, tipul de fibre este important.

Se pare că majoritatea fibrelor solubile și vâscoase au un efect asupra greutății dumneavoastră. Acestea sunt fibre care leagă apa și formează un gel gros care „stă” în intestin. Acest gel poate încetini dramatic mișcarea alimentelor prin sistemul digestiv. De asemenea, poate încetini digestia și absorbția nutrienților. Rezultatul final este o senzație prelungită de plinătate și apetit redus.

Cel mai bun mod de a obține mai multe fibre este să mănânci multe alimente vegetale, inclusiv legume și fructe. Leguminoasele sunt, de asemenea, o sursă bună, precum și unele cereale, cum ar fi ovăzul integral. Puteți încerca, de asemenea, să luați un supliment de fibre precum glucomananul.

Aceasta este una dintre cele mai vâscoase fibre dietetice, iar studiile sugerează că poate ajuta la scăderea în greutate. Este important să discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală înainte de a introduce acest supliment sau orice alt supliment la regimul alimentar.

5. Exercițiu regulat și scapi de grăsimea abdominală

Exercițiile fizice sunt printre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă crește șansele de a trăi o viață lungă și sănătoasă și de a evita bolile. Ajută la reducerea grăsimii abdominale și este printre beneficiile uimitoare dacă faceți exercițiile fizice.

Antrenamentul cu greutăți și exercițiile cardiovasculare vor reduce grăsimile din corp. Exercițiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, alergatul și înotul, pot permite reduceri majore ale grăsimii abdominale. Exercițiile fizice conduc, de asemenea, la reducerea inflamației, la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea altor probleme metabolice asociate cu excesul de grăsime abdominală.

6. Urmăriți consumul de alimente

Majoritatea oamenilor știu că ceea ce mănâncă este important, dar mulți nu știu în mod specific ce mănâncă. O persoană ar putea crede că mănâncă o dietă bogată în proteine sau cu conținut scăzut de carbohidrați, dar fără a ține evidența, este ușor să supraestimeze sau să subestimeze consumul de alimente.

Urmărirea consumului de alimente nu înseamnă că trebuie să cântăriți și să măsurați tot ceea ce mâncați. Urmărirea consumului din când în când timp de câteva zile la rând vă poate ajuta să realizați cele mai importante schimbări. Planificarea în avans vă poate ajuta să atingeți obiective specifice, cum ar fi creșterea aportului de proteine la 25-30% din calorii sau reducerea carbohidraților nesănătoși. Consultați aceste articole aici pentru un calculator de calorii și o listă de instrumente și aplicații online gratuite pentru a urmări ceea ce mâncați.

Concluzii:

Grăsimea abdominală este legată de un risc crescut de anumite boli. Majoritatea oamenilor își pot reduce grăsimea abdominală prin schimbări cheie ale stilului de viață, cum ar fi consumul unei diete sănătoase, pline de proteine slabe, legume și fructe și leguminoase și exerciții fizice regulate.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro