Cum te ajută sarea, dacă ești răcit sau ai dureri în gât. Așa se regenerează corpul

Cum te ajută sarea, dacă ești răcit sau ai dureri în gât. Așa se regenerează corpul

Sarea consumată cu moderație este un element indispensabil pentru sănătate și poate avea puteri terapeutice incontestabile. Menționăm că remediile pentru sănătate trebuie făcute cu sare grunjoasă sau marină.

Cum te ajută sarea, dacă ești răcit sau ai dureri în gât

Cele două tipuri de sare conțin minerale benefice organismului și oligoelemente indispensabile regenerării organismului. Dar asta nu e tot! Se pare că sarea reduce simptomele neplăcute ale răcelii, ameliorează dermatozele și acționează cu eficiență în caz de hipotensiune, echilibrând tensiunea.

Inflamațiile gâtului din cauza răcelilor trec mai ușor dacă faceți gargară cu apă salină, de 2-3 ori pe zi. Preparați soluția din 2 lingurițe de sare, într-un pahar cu apă caldă. Dacă durerea persistă mai mult de două zile, este indicat să sunați medicul. Ar putea fi vorba despre o infecție, iar apa salină nu poate să înlocuiască tratamentele specifice. Un sfat este acela de a consuma cât mai puțină sare dacă faceți hipertensiune, dacă aveți tromboză, gastrită hiperacidă sau ulcer gastroduodenal.

Scade disconfortul intenstinal

Puteți scăpa de disconfortul intestinal cu ajutorul compreselor cu apă salină, care acționează ca un analgezic. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 1 l de apă caldă cu 100 g de sare marină sau sare gemă. Se înmoaie o bucată de pânză și se aplică pe zona bazinului. Apoi, trebuie să vă înfășurați într-un prosop uscat și să stați întins pe pat cel puțin o jumătate de oră.

Ajută în caz de dermatoză infecțioasă

De asemenea, tamponările cu sare pot fi folosite ca adjuvant în dermatoză infecțioasă. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați pe zonele afectate o soluție preparată dintr-o lingură cu sare, la o cană cu apă. Pentru a avea rezultate rapide, aplicați tratamentul după baie. Motivul? apa caldă dilată porii, iar sarea se absoarbe astfel mai bine în țesuturi.

Baia cu sare pentru relaxare

Temperaturile fluctuante intensifică durerea de articulații? Încercați o baie cu sare. Apa caldă crește fluxul sangvin și relaxează. În plus, sarea marină conține calciu, care este necesar pentru consolidarea sistemului osos, dar și brom, un mineral cu efect desconfgestionant al musculaturii.

Sarea diminuează durerile în caz de colici renale

Durerile date de colicile renale pot să scadă dacă aaplicați pe burtă în zona lombară un săculeț din pânză cu sare gemă. Aveți nevoie de 10 linguri pline cu sare încălzită în prealabil la foc mic. Umpleți acel săculeț și îl țineți pe burtă timp de o jumătate de oră. Remediul are ca și scop diminuarea disconfortului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI