Cum tai corect roșiile. Trucul mai puțin cunoscut de gospodine

Cum tai corect roșiile. Trucul mai puțin cunoscut de gospodine
Cum tai corect roșiile. Trucul mai puțin cunoscut de gospodine

Deşi pare un lucru banal, tăiatul roşiilor nu este atât de simplu precum ai crede. Trucul prezentat mai jos îţi va fi de mare ajutor de acum înainte.

Aşa tai corect roşiile. Punem pariu că nu ştiai?!

Gătitul nu este întotdeauna un lucru atât de simplu precum pare. Gospodinele petrec ore în şir pentru a pregăti tot felul de bucate pentru cei dragi, fie că e vorba despre deserturi complicate sau reţete simple moştenite din generaţie în generaţie. Pentru a salva timp în bucătărie, acestea apelează la tot felul de şiretlicuri.

Unul dintre trucurile mai puţin ştiute este cel legat de tăiatul roşiilor. Ai nevoie de două farfurii, un cuţit foarte ascuţit şi, bineînţeles, roşii, fie ele cherry sau mai mari. Tot ce ai de făcut este să le aşezi pe o farfurie, apoi să le acoperi cu cealaltă şi să treci cu un cuţit printre cele două. Astfel, salata va fi gata mult mai repede decât ţi-ai fi închipuit. Simplu, nu-i aşa?

Alte trucuri foarte utile în bucătărie

Pentru ca ochiurile să fie perfect rotunde, taie o ceapă rondele, ia o felie şi pune-o în tigaie, apoi sparge oul în ea.

Dacă eviţi să foloseşti blenderul pentru că îţi ia mult timp să îl cureţi, trucul acesta este perfect pentru tine. Tot ce ai de făcut este să pui apă în vas, puţin detergent de vase şi apoi să îl porneşti la viteză maximă pentru câteva secunde. Clăteşte-l bine şi gata!

Cum tai corect roșiile. Trucul mai puțin cunoscut de gospodine
Trucuri mai puțin cunoscut de gospodine

Dacă uiţi mereu de laptele pus la fiert şi murdăreşti aragazul, poţi pune deasupra cratiţei o lingură de lemn.

Pentru ca brânza să se păstreze bine, este important să o depozitezi în hârtie de copt. Pentru a te bucura de mai multă zeamă, citricele se ţin la temperatura camerei, în niciun caz la frigider.

Dacă îţi place usturoiul, dar ţi se pare prea migălos de curăţat, iată un şiretlic de milioane. Pune căţeii de usturoi într-un borcan cu capac, agită-i bine şi gata!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI