Cum speli prosoapele la cuptorul cu microunde. Truc genial și rapid pentru gospodine

Cum speli prosoapele la cuptorul cu microunde. Truc genial și rapid pentru gospodine
Cum să speli prosoapele la cuptorul cu microunde? Ce trebuie să faci?

Există câteva trucuri care te ajută să speli rapid și foarte ușor prosoapele la cuptorul cu microunde. Cu siguranță o să procedezi în modul acesta după ce vei încarca o dată să le cureți astfel. Ce pași trebuie să urmezi?

Truc util pentru casă: cum să speli prosoape la cuptorul cu microunde?

Prosoapele de bucătărie parcă trec printr-un război uneori după ce sunt folosite în nenumărate treburi casnice, iar de cele mai multe ori sunt de culoare albă cu câteva modele simple. Sunt utile dacă vrei să scoți ceva cald din cuptor pentru că-ți protejează mâinile, poți să acoperi un bol cu aluat pentru dospit sau să te ștergi pe mâini ori să cureți câteva suprafețe. Petele de pe ele sunt un real coșmar pentru gospodine.

Nu ai nevoie de multe lucruri, iar pașii sunt extrem de simpli. Pune prosopul umed într-o pungă de plastic și așează-l în cuptorul cu microunde, iar după 1.5 minute vor dispărea toate petele inestetice. Metoda aceasta este extrem de simplă, rapidă și de mare ajutor pentru atunci când vrei să ai bucătăria lună și începi chiar de la cel mai mic detaliu.

Pas cu pas

1. Pentru ca prosoapele pufoase să-și recapete aspectul inițial, trebuie să luați săpun de rufe și o pungă de plastic.
2. Înmuiați prosopul, stoarceți-l și frecați-l bine cu săpun.
3. Puneți prosopul în pungă, fără să-l legați și puneți-l în cuptorul cu microunde.
4. Selectați puterea medie și setați cronometrul la 1.5 minute.
5. Scoateți prosopul din cuptorul cu microunde cu ajutorul unui clește, fiindcă este fierbinte.
6. Clătiți prosopul în apă curată. Toate petele au dispărut! (Sursa: bucătarul.eu)

  • Ce mai poți face la cuptorul cu microunde?

Poți să dezgheți mâncare, să ai imediat comprese calde, să pregătești legume sau să pregătești ouă. Deși e greu de crezut, poți să prepari câteva feluri de mâncare chiar la acest aparat.

Dacă nu ai timp, bate câteva ouă și lasă-le să se înădușe preț de 5-7 minute sau pune un cartof dulce la o temperatură medie pentru 20 de minute și e gata masa pentru prânz.

Desigur că aici ai și opțiunea în care să pui apa peste preparate deja aproape gata pentru a le înmuia precum paste sau piure în cea mai simplă variantă care se găsește în supermarket-uri. Este recomandat să nu îl folosești în exces și să ai mare grijă la materialul din care e făcut orice recipient introdus în cuptorul cu microunde.