28 dec. 2021 | 21:34

Cum fierbi ouăle fără să le crapi coaja, de fapt. Trucul este extrem de simplu

Utile
Cum fierbi ouăle fără să le crapi coaja, de fapt. Trucul este extrem de simplu
Cum fierbi ouăle fără să le crapi coaja, de fapt.

Cum fierbi ouăle fără a le crăpa coaja. Poți folosi un truc extrem de simplu și de util pentru această situație. Deși mulți sunt de părere că nimic nu poate fi complicat în a fierbe niște ouă, sunt totuși niște secrete la mijloc, pentru ca operațiunea să fie un succes: adică ouăle să fie gustoase și să aibă și consistența care trebuie.

Cum fierbi ouăle fără să le crapi coaja

Fie că preferi ouăle fierte moi, tari sau cleioase, probabil că ți-ai dori ca coaja acestora să nu se crape. Pentru a evita acest lucru, trebuie să ții cont de un truc extrem de simplu. În primul rând, ouăle nu trebuie să fie reci, ci la temperatura camerei, așadar ar trebui să le scoți din frigider.

O altă greșeală care poate face ca ouăle să se crape în timpul fierberii, este aceea de a pune ouăle în apa fierbinte. Este total greșit acest lucru, iar ca urmare, ouăle se pot sparge. Metoda corectă aceea de a așeza ouăle în apa rece, iar după aceea poți pune oala pe foc, ca să le fierbi.

Alte trucuri pentru a fierbe ouăle

Apoi, poți să le fierbi așa cum îți place. Așadar, dacă le preferi fierte moi pentru micul dejun, trebuie să știi că ele se lasă să stea în apa fierbinte vreme de patru minute. Trebuie să mai știi că ouăle cleioase se fierb timp de șase minute, cele tari se lasă la fiert între 10-15 minute. Pentru a face ouă poșate, trebuie să spargi oul și să îl pui într-un vas mic ori chiar într-un pahar. Se toarnă apoi apa într-o oală și se pune pe foc. Atunci când începe să se formeze mici bule pe fundul apei, este momentul în care temperatura apei se apropie de punctul de fierbere.

Apoi, se toarnă puțin oțet sau zeamă de lămâie, ca să strângi albușul în jurul gălbenușului și a împiedica spargerea sa. Folosește apoi un tel ca să amesteci apa din oală și să formezi un vârtej. Se toarnă oul în centrul vârtejului, ca să te asiguri ca albușul să rămână lângă gălbenuș. Atunci când este gata, oul o să se ridice la suprafață.

Dacă nu știi cum să cureți ouăle ușor, un alt truc îți poate veni în ajutor. Poți să le pui în apa cu gheață, ele suferind astfel un șoc termic, apoi o răcire completă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro