Cum și-a propus Firea să rezolve problema traficului în Capitală. Câți oameni locuiesc, de fapt, în București. Cifrele sunt uimitoare

Cum și-a propus Firea să rezolve problema traficului în Capitală. Câți oameni locuiesc, de fapt, în București. Cifrele sunt uimitoare
Cum și-a rpopus Firea să rezolve problema traficului din Capitală?

Gabriel Firea afirmă, în contextul problemelor de trafic, faptul că numărul locuitorilor din Capitală a crescut la 4 milioane. Primarul general al Bucureștiului are o soluție pentru combaterea aglomerația de pe străzi. Aceasta a susținut că va rezolva și problema în cauză, dar nu „peste noapte”.

Cum și-a popus Firea să rezolve problema traficului?

Bucureștiul are multe plusuri, dar se pare că minusul suprem și veșnic rămâne cel din dreptul traficului care sperie pe toată lumea ce dorește să se mute în Capitală și scare îi enervează la culme pe deja locuitorii orașului. Primarul general a declarat joi, 31 octombrie, că principala problemă a administrației este traficul, problemă care nu poate fi rezolvată peste noapte. Din păcate, cauza traficului îngreunat este creșterea numărului de locuitori ai Bucureștiului. Conform statisticilor ultime, în Capitală sunt peste 4 milioane de cetățeni. În urmă cu 10 ani, recensământul precedent indica cifra de 2,2 milioane de locuitori.

„Traficul este cea mai mare problemă a noastră. Un oraș construit pentru un milion de cetățeni… Sunt date statistice. Oficial, după ultimul recensământ, 2 milioane și jumătate, dar recensământul are deja 10 ani de zile. Eu vorbesc real, ceea ce este în București, în momentul în care adunăm toți angajații din multinaționale care vin din țară și nu și-au făcut încă acte în București, toți studenții, toți turiștii și ceilalți cetățeni care trăiesc în București dar nu au forme legale, deci nu au buletin de București. Pentru un oraș construit doar pentru un milion de persoane, acum, să avem 4 milioane de persoane și sunt familii care au 2, 3 mașini, este nu imposibil, dar dificil să se rezolve peste noapte”
Gabriela Firea

Cum și-a propus Gabriela Firea să rezolve problemele traficului din Capitală?
Cum și-a propus Gabriela Firea să rezolve problemele traficului din Capitală?

Care sunt soluțiile propuse de Gabriela Firea?

„Mi s-a reproșat trei ani de zile că în programul meu de campanie era scris „Revoluție în trafic”. Da, mi-am dorit-o și mi-o doresc, dar haideți să vedem și cum se face. Ar fi rezultate spectaculoase, revoluționare în primul rând dacă Centura Capitalei era transferată de la minister la Primărie și dacă metroul bucureștean, la fel ca la Paris, Londra și alte capitale civilizate europene, de la minister la Primărie și dacă eram ajutați în achiziția a tot ceea ce însemnaă mobilitate la suprafață”
Gabriela Firea (Sursa: mediafax.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI