Secretar de stat, semnal de alarmă cu privire la relaxarea de pe 15 mai. Ce trebuie să știe toți românii

Secretar de stat, semnal de alarmă cu privire la relaxarea de pe 15 mai. Ce trebuie să știe toți românii
Andrei Baciu, despre noile măsuri de relaxare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunțat recent un rezumat al schimbărilor pe care românii le vor resimți, începând cu 15 mai. Potrivit acestuia, cetățenii trebuie să știe că nu vor reveni la viața de dinainte, însă există pași semnificativi în drumul către normalitate.

Ce trebuie să știe persoanele care au programate nunți și botezuri

Vești extraordinare pentru români, după decizia luată de autorități cu privire la relaxarea restricțiilor. După anunțul făcut de președintele României, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a transmis un mesaj prin care aduce la cunoștință în termeni clari ce schimbări vor avea loc, mai exact, începând cu 15 mai.

Acesta a atras atenția cu privire la faptul că aceste relaxări nu reprezintp o revenire la viața de dinainte, motiv pentru care, vaccinarea și păstrarea normelor de protecție trebuie să fie pus pe plan prioritar.

„Au fost stabilite noile reguli pentru perioada care urmează. Ce se schimbă din acest weekend: purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate (stații de autobuz, piețe, târguri); se elimină carantina de noapte; programul magazinelor revine la normal;

Ce se schimbă de la 1 iunie: nunțile, botezurile și mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane.
Dacă vin doar persoane vaccinate și organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunță la restricționarea numărului de participanți; în sălile de sport se aplică aceeași regulă: numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească.

Foarte important! Cu cât numărul celor vaccinați este mai mare, cu atât vom avea mai puține restricții. Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită, însă facem pași importanți spre acest obiectiv.

Vă îndemn ca de fiecare dată să fiți responsabili și să vă vaccinați!”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Florin Cîțu, despre ridicarea stării de alertă

Premierul a fost întrebat de ce nu se ridică starea de alertă, atâta timp cât rata de pozitivare a crescut semnficativ. Florin Cîțu a dezvăluit că România nu a scăpat de pandemie, iar momentul în care se va renunța la starea de alertă nu este preconizat. Acesta a precizt că relaxarea restricțiilor se datorează implicării excepționale a oamenilor în campania de vaccinare.

„Nu văd în acest moment un orizont. Pandemia nu a dispărut. Ce am făcut acum e un pas spre revenirea la normalitate pentru am avut o campanie de vaccinare de succes. Vom evalua permanent aceşti indicatori”, a transmis Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI