12 sept. 2023 | 14:17

Cum se va numi stația de metrou ”Timpuri Noi” din București. Anunțul oficial al autorităților

News
Cum se va numi stația de metrou ”Timpuri Noi
Peronul statiei de metrou ”Timpuri Noi"

Schimbare importantă pentru locuitorii Capitalei! În viitorul apropiat, dar încă nespecificat, stația de metrou ”Timpuri Noi” va fi redenumită. Astfel, călătorii vor fi suprinși să audă o altă denumire, putând fi derutați cu privire la stația în care staționează. Decizia a fost luată în unanimitate de către Metrorex, urmând a fi pusă în aplicare.

Inginerul al cărui nume îl va purta actuala stație de metrou ”Timpuri Noi”

Stația de metrou „Timpuri Noi” din centrul Bucureștiului va primi un nou nume, devenind stația „Octavian Udriște”. Această schimbare a fost aprobată în mod unanim de Consiliul de Administrație al Metrorex, într-un gest de recunoaștere a contribuției semnificative a inginerului Octavian Udriște la dezvoltarea și punerea în funcțiune a rețelei de metrou din capitala României.

Conform informațiilor furnizate de Clubul Feroviar, cariera și implicarea lui Octavian Udriște au fost strâns legate de evoluția transportului subteran în București. În 1979, Octavian Udriște a fost unul dintre semnatarii documentului de punere în funcțiune a primului tronson de metrou din București, care a avut ca punct de plecare stația „Timpuri Noi” și se încheia la stația „Semănătoarea” (astăzi cunoscută sub numele de „Petrache Poenaru”).

Astfel, schimbarea numelui stației de metrou ”Timpuri Noi” vine ca un omagiu adus contribuției semnificative a inginerului Udriște la dezvoltarea infrastructurii de transport subteran din București și la modernizarea orașului. În acest fel, numele „Octavian Udriște” va păstra amintirea acestui pionier al transportului public și va rămâne o sursă de inspirație pentru viitoarele generații care vor utiliza metroul din București.

Motivul pentru care nu se mai dorește numele stației ”Timpuri Noi”

Consiliul de Administrație Metrorex a luat o decizie istorică prin care va schimba numele stației de metrou „Timpuri Noi” din București în „Octavian Udriște”. Această hotărâre a fost motivată de faptul că denumirea actuală a stației era asociată platformei industriale „Timpuri Noi” din București, care nu mai există de ceva timp și care nu mai reflecta corect realitatea urbanistică a zonei.

În hotărârea Consiliului de Administrație Metrorex, se subliniază activitatea profesională remarcabilă în domeniul feroviar a domnului Octavian Udriște, recunoscut la nivel internațional pentru contribuția sa semnificativă. Inginerul Octavian Udriște a fost un factor decisiv în construirea și dezvoltarea metroului bucureștean, jucând un rol cheie în punerea în funcțiune a acestuia în anul 1979.

”Activitatea profesională de excepție în domeniul feroviar a domnului Octavian Udriște (specialist în domeniul feroviar, recunoscut la nivel internațional), precum și implicarea în construirea și dezvoltarea metroului bucureștean, fiind unul dintre factorii decisivi în punerea în funcțiune în 1979 a metroului bucureștean. Și astfel va apărea stația de metrou Octavian Udriște”, se arată în comunicatul emis de Metrorex.

Urmărește o intervenție video a lui Octavian Udriște, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la începutul modernizării tracțiunii feroviare:

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Vestea așteptată de fanii Scooby-Doo. Seria live-action cu celebrele personaje, lansată pe Netflix
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Iohannis a RENUNŢAT! Iese la pensie. A depus deja cererea oficială
Capital.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro