Cum se taie și se tranșează o găină de curte, de fapt. Modalitatea simplă pe care o folosesc experții
Cei care locuiesc deja la țară și au păsări, cu siguranță au învățat diverse metode de tranșare a găinilor. Cu toate acestea, există mulți oameni care nu au avut niciodată parte de această experiență. Pentru acești oameni, dorim să oferim câteva sfaturi utile despre cum să tranșezi corect o pasăre, ca mai apoi să o gătești direct.
Cum tai și tranșezi corect o găină
Cu siguranță, există oameni mai sensibili, care nu vor putea niciodată să sacrifice o pasăre. Acest lucru nu reprezintă nicio problemă. Cu toate acestea, pentru cei care doresc să învețe, iată câteva idei practice, care te vor ajuta mult în astfel de situații.
Citește și: Cum se tranșează corect porcul, de fapt
După ce am selectat păsărea și am terminat cu sacrificarea, următorul pas este să o așezăm complet într-un vas pentru opărire și jupuire. Plasăm păsărea în apă clocotită, cu picioarele în jos și ne asigurăm că apa trece de tot puiul.
Nu este necesar să o menținem în apă pentru o perioadă îndelungată, doar timp de maxim 30 de secunde sau un minut. Dacă observați că fulgii și penele se desprind ușor atunci când le trageți, atunci este momentul să scoateți păsărea din apa clocotită.
Cum pregătești o găină de curte
După ce am scos păsărea din apă clocotită, începem procesul de jupuire, începând cu penele de pe gheare, continuând cu aripile pieptul.
De asemenea, puteți să jupuiți și capul păsării, dacă știți că îl veți pune la gătit. Unele gospodine, însă, îl aruncă imediat ce au decapitat pasărea.
Următorul pas important este să pârliți pasărea până când nu mai rămâne nicio până. O etapă importantă este să dați păsărea cu malai, astfel încât toate punctele de negreală să fie îndepărtate eficient. După aceasta, păsărea trebuie spălată cu grijă.
Te-ar putea interesa și: Cum se gătește corect carnea de pui, de fapt. Mihaela Bilic îți spune trucul suprem
Pentru tranșarea păsării, veți avea nevoie de un cuțit bine ascuțit, de preferință mai mic, cu o lamă mai îngustă. Începeți cu ghearele, pe care le puteți arunca dacă nu vă place gustul lor.
Luați fiecare parte pe rând și lăsați zona centrală pentru final. Dați-o pe jumătate, scoateți organele cu atenție și treaba este simplă de aici.