29 mart. 2023 | 19:26

Cum se taie lavanda ca să aibă flori toată vara. Aşa te bucuri de ea până toamna

Diverse
Cum se taie lavanda ca să aibă flori toată vara. Aşa te bucuri de ea până toamna
Sfaturi de la cei mai experimentați grădinari. Vezi cum se taie lavanda ca să aibă flori toată vara. Pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Cei mai experimentați grădinari explică cum se taie lavanda ca să aibă flori toată vara. Planta este mult mai pretențioasă decât alte flori din apartament sau din grădină. Cert este că, dacă îi acorzi atenția necesară, te va încânta cu florescența sa. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.

Grădinarii explică cum se îngrijește lavanda

Lavanda este una dintre cele mai admirate plante de către gospodine. În fiecare an, uimește cu frunzișul său verde-cenușiu, cu florile verticale și forma compactă de arbust. Când înflorește, este o splendoare! Acest tip de floare este cultivată de românce atât în locuință, cât și afară, în grădină.

Indiferent de locul în care alegi să ții lavanda, trebuie neapărat să îi acorzi atenția necesară. Este o plantă puțin mai pretențioasă decât altele, astfel încât dacă vrei să te bucuri de flori frumoase toată vara, trebuie să o îngrijești corespunzător. Tu știi cum trebuie să procedezi când vrei să o tai?

Playtech Știri îți explică pe larg pașii pe care să-i urmezi pentru a te bucura de o plantă sănătoasă pe parcursul întregului sezon de vară. Dacă vei proceda astfel, planta va înflori mai des. Trebuie să ai grijă, în schimb, să efectuezi sarcinile cu mare grijă și moderație. Se va transforma într-un element de decor de invidiat.

Cum se taie lavanda ca să aibă flori toată vara

În primul rând, îndepărtează toți mugurii care prezintă lovituri sau deteriorări. Este esențial să faci asta pentru ca planta să crească mai bine. Începe cu mugurii și continuă cu tulpinele. În acest fel, te asiguri că în locul excrescențelor pe care le tai vor crește altele mult mai sănătoase.

Cel mai bine este să tai lavanda în sezonul de toamnă. Cei mai experimentați grădinari recomandă să nu aștepți prea mult timp înainte de a o tăia, dacă este deja septembrie. Valorile termice scăzute pot să afecteze creșterea noilor muguri de floare, potrivit specialiștilor.

Bineînțeles, tăierea lavandei nu se efectuează doar toamna. Florarii și horticultorii recomandă realizarea acestei sarcini în fiecare anotimp. Trebuie să ai grijă să nu fii prea incisiv când vine vorba despre îndepărtarea mugurilor ce prezintă lovituri. Este bine să acționezi cu moderație, astfel încât planta să înflorească mai bine.

Îndepărtează inclusiv florile care și-au pierdut deja culoarea sau cele care, pe parcurs, își pierd nuanța. Atenție! Orice tăietură la nivelul lavandei se efectuează deasupra celui mai lung lăstar. Trebuie să ai întotdeauna grijă să existe suficient spațiu pentru dezvoltarea lăstarilor noi.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Ea este femeia de 60 de ani, care a câștigat Miss Universe Buenos Aires. A spulberat toate stereotipurile şi a cucerit inimile tuturor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro