06 nov. 2022 | 08:26

Cum se taie corect ceapa. Aşa nu vei mai plânge, e metoda rapidă şi uşoară

Diverse
Cum se taie corect ceapa. Aşa nu vei mai plânge, e metoda rapidă şi uşoară
Cum se taie corect ceapa. Așa nu vei mai plânge. Trucul pe care trebuie să-l știi neapărat. Cum procedează gospodinele experimentate.

Cum se taie corect ceapa. Multe gospodine evită această sarcină, din cauza faptului că își irită ochii și încep să plângă. Dar dacă știi cum să tai rapid și eficient o ceapă, vei scăpa cu siguranță de lacrimi. S-ar putea ca, până la urmă, să devină activitatea ta culinară preferată în bucătărie. Vezi cum trebuie să procedezi când vrei să toci ceapă.

Cum se taie corect ceapa

Dintre toate abilitățile culinare pe care le poți dobândi de-a lungul anilor petrecuți în bucătărie, aceasta este – îndrăznim să spunem – una dintre cele mai importante. Dacă știi cum să tai ceapa, experiența gătitului poate deveni mult mai plăcută. Pe lângă faptul că nu îți vei mai răni degetele, rareori se va mai întâmpla să plângi din cauza bucăților de ceapă.

Un prim sfat, când vine vorba despre a toca ceapa, este folosirea unui cuțit ascuțit. Un astfel de instrument va face ca tocatul oricărei legume din bucătărie să fie mai ușor. Poți folosi un dispozitiv pentru ascuțirea cuțitelor sau o pilă specială pentru bucătărie. Așa nu te vei mai chinui.

Însă mai important decât acest lucru este să știi cum trebuie să tai ceapa în mod corespunzător. Stabilizează ceapa cât mai mult posibil pe tot parcursul procesului de tăiere. Ține ceapa cu buricul degetelor îndreptat spre tine, pentru a nu ți le răni. Pentru a evita să plângi, tot ce trebuie să faci este să te expui cât mai puțin la bucăți tăiate de ceapă.

Așa nu vei mai plânge în bucătărie

Cum se taie ceapa, de fapt. În momentul în care tai ceapa, se degajă anumiți vapori ce irită ochii. Din cauza acestora, vei începe să plângi. Ca să eviți cât mai mult posibil astfel de situații, când tai ceapa în două, pune părțile tăiate ale acesteia cu fața în jos pe tocător.

Există un „truc” pe care îl poți pune în aplicare ca să eviți să plângi când tai ceapa. Înainte de a tăia ceapa felii, taie doar partea unde au crescut frunze de ceapă. Nu îndepărta terminația unde au crescut rădăcini, niciodată! Aceasta va degaja cei mai mulți vapori care îți vor irita ochii.

Citește și: Cum se taie corect ceapa. Greşeala aceasta îi poate schimba complet gustul

Când începi să tai ceapa în felii subțiri, încearcă să le ții cât mai aproape unele de altele. Dacă nu tai terminația unde se află rădăcinile de ceapă, feliile vor fi mai ușor de menținut împreună. Toacă ceapa repede și apoi depoziteaz-o într-un vas de bucătărie care să nu se afle în apropierea ta. Așa nu vei mai plânge când toci ceapa.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Cum a devenit o femeie din București bărbat, prin decizia instanței. Motivarea sentinței, incredibilă
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de mașini trebuie să plătească până luni, 30 septembrie
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
NATO se pregătește de RĂZBOI cu RUSIA! Planuri pentru UN TRANSPORT mare de RĂNIȚI
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro