09 mai 2024 | 08:55

Cum se simte Florin Piersic acum. Detalii noi despre marele actor: „S-a făcut o confuzie”

Diverse
Cum se simte Florin Piersic acum. Detalii noi despre marele actor:
„Am putut să ne bucurăm de șarmul dumnealui, care nu lipsește”

După câteva zile de nebuloasă, două intervenții de urgență și un transfer rapid la București, în cele din urmă s-a aflat cum se simte Florin Piersic acum, medicul Adrian Marinescu dând detalii noi despre marele actor.

Medicul explică cum se simte Florin Piersic acum

După ce pe 29 aprilie era internat de urgență, și i se făcea o primă intervenție chirurgicală de urgenă la genunchi, actorul avea să fie transferat de la Spitalul Militar la Institutul Inimii, ambele din Cluj.

Aici, medicii mai aveau să intervină chirurgical încă odată, având în vedere complicațiile apărute la stimulatorul cardiac pe care Florin Piersic îl avea montat.

”Dumnealui a ajuns la Spitalul Militar în urma unei infecții pe care probabil a contractat-o printr-o branulă care i-a fost montată cu câteva zile înainte.”, a explicat Horia Roșianu, medic primar cardiolog la Institutul Inimii Cluj Napoca.

Ulterior, infecția avea să pună probleme și mai mari de sănătate, astfel că era transferat la București, la Institutul de Boli Infecționase „Matei Balș”, și pus sub observație permanentă și, așa cum explica medicul Adrian Marinescu, nu la Terapie Intensivă, ci într-o rezervă.

După cel puțin 48 de ore de zvonuri și speculații, medicul Adrian Marinescu a decis să explice cum se simte Florin Piersic acum:

”Este stabil, este cu o stare generală putem spune bună, pentru că vorbim de o vârstă și de bolile cronice, dar comunicăm foarte bine, este prezent, chiar am putut să ne bucurăm de șarmul dumnealui, care nu lipsește”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu, conform Antena 3 CNN.

Detalii noi despre marele actor

Deși se vehicula că ar fi contractat și o bacerie nozocomială, medicii de la „Matei Balș” aveau să explice că, de fapt, este vorba de un stafilococ, dar că tratamentul stabilit de medici ține sub control infecția și că nu este vorba despre altceva.

Dar, cu toate astea, la 88 de ani, sunt momente cumplite pentru Florin Piersic.

”Este o bacterie pe care o avem toți, inclusiv pe piele. Nu trebuie să existe o legătură între acest stafilococ și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital.

Septicemie este termenul vechi, care înseamnă, pe înțelesul foarte clar, o infecție generalizată, care e depășit o infecție localizată. Eu cred că lucrurile stau în felul următor.

Putem discuta despre un sepsis, dar mare atenție, ce se înțelege în general în general prin sepsis, care afectează multi-organic, nu intră în discuție”, a mai spus medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș.

Medicul Adrian Marinescu: „S-a făcut o confuzie”

Deși se știau câteva lucruri despre evoluția stării de sănătate a actorului Florin Piersic, în spațiul public au apărut anumite speculații care au creat confuzie și, posibil, chiar panică în rândul unora.

În acest sens, în cursul zilei de ieri același medic a explicat despre ce este vorba, acentuând faptul că „S-a făcut o confuzie”:

„S-a făcut o confuzie, în condițiile în care eu cred că explic destul de clar, legătura sau ceea ce s-a spus despre stafilococ, adică despre bacterie, s-a discutat în cursul zilei de astăzi, s-a vorbit că e un stafilococ care reprezintă bacterie de spital și că ar fi agresiv, ori este total neadevărat.

Vorbim de un stafilococ din toate datele pe care le avem, care este absolut sensibil și-a păstrat sensibilitatea la antibiotice, ceea ce înseamnă că este stafilococul pe care noi toți îl avem și pe piele, este ubicuitar, adică există peste tot.

Dacă ne-am testat, probabil și noi l-am găsit. Deci nu trebuie să existe un semn de egalitate între acest stafilococ care există absolut peste tot și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3 CNN.

Din informațiile de ieri seară, într-o anume măsură confirmate în acest moment și de medicul Marinescu, actorul ar urma să fie mutat de la Matei Balș, în primă fază la un spital privat, și mai apoi la Spitalul „Foișor”, pentru a rezolva problema protezei de la genunchi.

PlaySport
Imagini explicite! Fosta lui Clooney arată bestial și se iubește cu un român cu 15 ani mai tânăr! Cum a fost surprinsă pe balocn
Stiri din Lume
Alexandra Stan a arătat aproape TOT! Bluza mulată pe sub care nu purta nimic i-a scos FORMELE în evidență
Stirile PROTV
Filmul coșmarului din Italia. Minutele teribile trăite de tinerii luați de ape. Anunț șocant făcut de autorități
EVZ.ro
„Teorii ale conspirației” care s-au dovedit reale. Mandatul unui fost președinte SUA, printre ele
Digisport.ro
Fără precedent: a pus la bătaie 350.000 € și a provocat scenele revoltătoare de la finala Champions League
PRO TV
Ben Affleck, imaginea suferinței. Cum l-au surprins paparazzii
Adevarul
Premeditat! Un rus a oferit 350.000 € pentru a provoca scenele incredibile din finala Champions League
BZI.ro
Daliana Răducan și-a ales rochia pentru altar! Răzvan Simion a rămas mut de uimire
Spynews.ro
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Sport.ro
FOTO Cea mai sexy femeie din lume a pozat topless, iar fanii au reacționat imediat: "Cea mai frumoasă poză din istorie"
Viva.ro
Cum arată acum Diana, fosta soție a lui Răzvan Simion. S-a recăsătorit și a început o viață nouă la 9 ani de la divorț
Impact.ro
Cum a ajuns să se călugărească cea mai FRUMOASĂ femeie din România. Nimeni nu se aștepta ...
Ego.ro
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO
Parteneri
A început scandalul după finala Românii au talent 2024. Acuzațiile de blat, imediat după ce Cristian Ciaușu a fost desemnat câștigător: ”A fost penibil!” A început scandalul după finala Românii au talent 2024. Acuzațiile de blat au apărut imediat după ce Cristian Ciaușu a fost desemnat câștigător: ”A fost penibil!”
Redactia.ro
Zodiile care au numai victorii în săptămâna 3-9 iunie 2024. Ei sunt nativii care vor fi protejați de Dumnezeu
Click.ro
Cristina Ich, pozată GOALĂ în pat! Imaginea INDECENTĂ e pe net
Vocea.biz
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Digi24
Cum arată Raluca Bădulescu fără perucă, la 49 de ani. 'Trebuie să ştii să te iubeşti' / FOTO
Unica.ro
Stațiunea din România care va crea dependență. Turiștii vor avea concedii memorabile
EVZ.ro
Soțul Biancăi, tânăra în vârstă de 19 ani din Suceava, care a murit la scurt timp după naştere, nedezlipit de sicriu! Imagini dureroase la priveghi / FOTO
Spynews
Dumitru Dragomir, complet devastat. A MURIT în somn: De ce nu m-a luat pe mine?
Capital.ro
O nouă ipoteză în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Cine l-a vrut mort pe Ioan Crişan?
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
CUM TRANSFORMI 50 de BANI în 500 de LEI în câteva ore.Povestea ALERGĂTORILOR | VIDEO
Mediaflux
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Spynews.ro
Lucruri mai puțin știute despre Corina Chiriac. Ce etnie are artista
Realitatea.net
Diana Bulimar a fost cerută în căsătorie. Care a fost reacția sportivei când a văzut inelul de logodnă | VIDEO
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro