Cum se simte Alexandru Arșinel, internat a doua oară în spital. Informații de ultimă oră

Cum se simte Alexandru Arșinel, internat a doua oară în spital. Informații de ultimă oră
Cum se simte actorul Alexandru Arșinel, internat a doua oară în spital

Actorul Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, au fost internați cu COVID-19 la două luni după rapelul cu Pfizer. Aceștia au fost externați și reinternați câteva zile mai târziu, în urma unor strări de rău. Noi informații despre starea de sănătate a maestrului.

Informații despre Alexandru Arșinel. Detalii despre cum se simte maestrul

Alexandru Arșinel, internat la Institutul ”Matei Balș” cu COVID-19, a intervenit prin telefon în emisiunea ”Exclusiv VIP”, găzduită de Cristi Brancu la Prima TV, pentru a oferi detalii despre starea sa de sănătate. Actorul a dat asigurări că se simte bine.

„Mulțumesc. Sunt foarte bine. Nu vă faceți griji, sunt foarte bine”, a declarat maestrul.

Soția lui, Marinela Arșinel, internată de asemenea, este ca și vindecată. În ceea ce-l privește pe Alexandru Arșinel, medicii au transmis că trebuie să mai stea câteva zile, fiind în proces de recuperare. Cuplul s-a infectat cu noul coronavirus la două luni de la rapel. Aceștia s-au vaccinat la începutul anului; au primit prima doză de la Pfizer în ianuarie, iar rapelul l-au făcut în februarie. Tocmai de aceea, au insistat medicii, aceștia au făcut o formă ușoară a bolii acum.

Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, este în categoria de risc. În anul 2013 a suferit un transplant de rinichi, iar în 2017 o operație în urma unui infarct. Așadar, este un pacient vulnerabil, care ar putea face oricând o formă gravă a bolii. Vaccinarea în cazul acestor persoane face diferența între viață și moarte, au transmis doctorii.

Medicii, despre infectarea sa după rapel 

„În primul rând, vaccinul ne salvează viață. Avem o mare posibilitate așa să avem o formă ușoară a bolii, fără complicații. Gândiți-vă ce risc este pentru o persoană în vârstă, cu afecțiuni, și ce risc ar avea dacă nu ar fi vaccinată și ar face infecția. Ar putea face o formă gravă, care să îi pună viața în pericol”, a explicat Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul ”Matei Bals”.

„Am făcut toate vaccinurile (ambele doze, n.r.) şi de patru, cinci zile suntem internaţi aici, unde e domnul doctor Marinescu. Medicii spun că avem o formă uşoară. Ne simțim nefiresc de cum ar trebui să ne simţim, având în vedere că am parcurs toate etapele”, a declarat Alexandru Arșinel în 20 aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI