Este un preparat ce le aduce multora aminte de copilărie, un răsfăț culinar pe care ni-l ofereau mamele și bunicile. Cu toate că vorbim despre o rețetă veche de supă, nu este deloc simplu de executat, mulți se feresc de ea, știind clar că vor da greș. De fapt, este o apariție destul de rară și în meniurile restaurantelor de la noi din țară. O greșeală de care sunt vinovate cele mai multe gospodine face diferența, de fapt, între succes și eșec. Află, din rândurile de mai jos, cum se pun găluștele în supă.
Cine poate refuza o porție de supă cu găluște? Pentru cei mai mulți, reprezintă gustul copilăriei, un preparat cu care ne răsfățau mamele și bunicile noastre. La prima vedere, rețeta nu este deloc complicată, însă ai nevoie de exercițiu, îndemânare și atenție pentru a obține consistența potrivită a găluștelor.
Dacă nu vrei să dai greș, trebuie să ții cont de câteva sfaturi – pași în plus ce pot complica oarecum procesul de preparare, dar care te vor ajuta să pui pe masă o supă ca la mama acasă!
Este important ca găluștele să nu fie puse la fiert direct în supă, pentru că există riscul să se dezintegreze. Dacă se întâmplă asta, ai putea strica tot preparatul și va trebui să o iei de la capăt.
Te-ar putea interesa și: Câte minute trebuie să fierbi găluștele, de fapt. Secretul celor mai iscusiți bucătari pentru a ieși moi
Găluștele se prepară pe rând, într-o oală cu apă și sare pusă de foc. Când ies la suprafața lichidului, pot fi transferate fără emoții în supă sau în ciorbă. Compoziția lor este la fel de importantă, ea trebuie să semene cu o smântână grasă.
Un alt truc folosit de bucătari este adăugarea unui vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu înainte de adăugarea grișului. Compoziția trebuie apoi să se odihnească, în jur de zece minute. Astfel, gălutele vor ieși pufoase.
Te-ar putea interesa și: Care este diferența dintre supă și ciorbă, de fapt. Multe gospodine greșesc ingredientele când le prepară