Cum se presară corect mirodeniile în mâncare, de fapt. Trucul genial al bucătarilor adevărați

de: Bișinicu Andreea
16 02. 2022

Atunci când vor să dea un plus de savoare mâncărurilor, marii bucătari se folosesc de tot felul de trucuri, secrete și metode pentru a se diferenția unii de alții. Un preparat culinar desăvârșit are un gust impecabil și o prezentare de 5 stele. Cum aplică mirodeniile chefii bucătari. Care este secretul.

Trucul genial prin care aplici corect mirodeniile în mâncare

Probabil ai observat și tu că sunt unii bucătari care preferă să presare mirodeniile de la mare înălțime, atunci când condimentează preparatele culinare. Fiecare expert în gastronomie are propriile sale secrete și trucuri care îl reprezintă și-l ajută să facă mâncăruri desăvârșite.

Cei de la Mental Floss sunt de părere că gestul de a presăra un praf de condimente peste preparatul culinar oferă o senzație plăcută și satisfăcătoare, atât pentru chef, cât și pentru privitori.

Nu doar asta, metoda demonstrează măiestria unui chef bucătar, care dorește să impresioneze clienții, transformând preparare mâncărurilor lor favorite într-o adevărată artă.

Motivul pentru care marii bucătari ai lumii aleg să procedeze astfel este pentru că atunci când presar condimentele de la o înălțime mai mare, această tehnică îi ajută să așeze condimentele în mod cât mai uniform peste respectivul fel de mâncare, potrivit publicației The Kitchn.

Cercetătorii de la revista culinară Cook’s Illustrated au făcut un experiment în care au presărat piper negru măcinat peste bucăți de piept de pui de la câteva înălțimi, precum 10 centimetri, 20 de centimetri și 30 de centimetri înălțime.

Ca o concluzie, specialiștii au observat faptul că preparatul a fost cel mai bine condimentat atunci când chefii au presărat piperul de la o înălțime de 30 de centimetri.

Ce condiment ar fi nociv, dacă este consumat în cantități mari

Mulți dintre gospodari folosesc nucșoara în prăjituri sau feluri speciale de mâncare, însă întotdeauna în cantități mici. Mulți adaugă nucșoară și în cafeaua de dimineață pentru gustul său deosebit. Specialiștii avertizează faptul că acest condiment poate deveni nociv pentru organismul uman, atunci când este consumat într-o cantitate generoasă.

Două lingurițe de nucșoară pot fi toxice pentru corpul tău din cauza faptului că acest condiment conține miristicină. Uleiul ce se regăsește în nucșoară poate provoca halucinații, amețeli și chiar convulsii, în special în cazul persoanelor care suferă de anumite alergii.