06 sept. 2024 | 12:22

Cum se prepară vinetele în bulion, de fapt. Trucul pe care-l folosesc gospodinele de la sate

Sfaturi Culinare
Cum se prepară vinetele în bulion, de fapt. Trucul pe care-l folosesc gospodinele de la sate
Cum se prepară vinetele în bulion, de fapt

Rețeta tradițională a bunicii pentru vinete în bulion! Acest fel de mâncare, delicios atât fierbinte, cât și rece, este perfect pentru a fi conservat în borcane și savurat pe parcursul întregului an.

Această rețetă nu doar că conservă aromele verii în borcane, dar reprezintă și o modalitate excelentă de a include un preparat delicios și sănătos în dieta zilnică. Ideală fie ca garnitură, fie ca fel principal vegetarian, rețeta de vinete marinate va încânta cu siguranță papilele gustative ale oricui o gustă.

Ingrediente

2 kg vinete lunguieţe, tinere,

300 ml ulei,

400 g bulion sau pastă de tomate,

2 linguri sare,

1 linguriţă piper măcinat,

1 lingură zahăr,

căţei de usturoi, după gust.

Spală vinetele, îndepărtează codițele și capetele, apoi taie-le în rondele de aproximativ jumătate de centimetru grosime. Presară sare peste ele și lasă-le să se scurgă timp de 30 de minute. Prăjește-le pe rând în ulei până devin aurii, apoi pune-le pe șervete de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Între timp, combină pasta de tomate cu aproximativ 1,2 litri de apă, sare, zahăr și piper, apoi pune amestecul pe foc. Adaugă cățeii de usturoi curățați de coajă și lasă să fiarbă la foc mediu timp de 15-20 de minute. După ce sosul este gata, încorporează vinetele, amestecă bine pentru a le distribui uniform și oprește focul.

Cum se prepară vinetele în bulion, de fapt

Cum se prepară vinetele în bulion, de fapt

Beneficiile vinetelor pentru sănătate

Vinetele conțin antioxidanți puternici, precum antocianinele, care dau pielii lor culoarea violet închis. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi, reducând riscul de boli cronice. De asemenea, vinetele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, esențiale pentru o digestie sănătoasă. Consumul regulat de vinete poate preveni constipația și menține sănătatea tractului digestiv.A gustat din salata de vinete pentru prima dată și ce a urmat a devenit viral. Străinul a descris-o în doar 3 cuvinte

Antioxidanții din vinete, cum ar fi nasuninul, ajută la protejarea lipidelor din membranele celulare ale creierului de daunele oxidative. Aceasta poate contribui la prevenirea declinului cognitiv și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive.