Cum se prepară gogoșarii în sos de muștar. Secretul celei mai delicioase garnituri

de: Stan Nicu
14 09. 2023

Momentul în care românii încep să se îngrijească de conservele de iarnă a venit. Încep să cumpere vinete pentru zacuscă, castraveți, murături…etc. Astfel, astăzi vă dezvăluim cum se prepară gogoșarii în sos de muștar. Secretul celei mai gustoase garnituri.

Rețetă delicioasă de gogoșari în sos de muștar

Românii au câteva preparate, rețete foarte vechi, pe care le gătesc toamna. Din acest motiv, că tot a venit anotimpul gogoșarilor, azi vă învățăm să preparați gogoșarii aș cum îi preparau odată bunicii noștri.

Ingrediente gogoșari în sos de muștar

-Gogoșari mari sau ardei capia roșii și galbeni (după preferință)

-2 linguri de muștar

-2 linguri de ulei de măsline

-2 linguri de oțet balsamic

-2 căței de usturoi, tocați fin

-1 lingură de miere

-sare și piper, după gust

-oregano sau alte ierburi aromatice pentru decor (opțional).

Mod de preparare gogoșari în sos de muștar

Se spală gogoșarii și îndepărtează cotorul și semințele. Apoi se taie gogoșarii în jumătate sau în fâșii, în funcție de preferințe.

Într-un bol se pregătește sosul de muștar. Se amestecă muștarul, uleiul de măsline, oțetul balsamic, usturoiul tocat fin și mierea.Se amestecă totul bine până când se obține un sos omogen.

Citește și: Ce se pune în borcanele de gogoșari pentru ca aceștia să fie crocanți

Se poate tăia din  cantitățile de muștar, miere sau oțet anunțate la ingrediente, în funcție de preferințe, însă trebuie să se ibținăî un balans perfect între acrișor și dulce.

Apoi, așează gogoșarii într-un vas sau tăvă de copt și toarnă sosul de muștar peste ei. Trebuie să te asiguri că fiecare gogoșar este bine acoperit cu sos.

Condimentează cu sare și piper după gust. Poți adăuga și puțină oregano sau alte ierburi aromatice pentru un plus de savoare.

Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace gogoșarii timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când aceștia devin moi și încep să se rumenească ușor.

Cum se servesc gogoșarii în sos de muștar

Servește gogoșarii în sos de muștar ca garnitură sau alături de felul principal preferat. Sunt delicioși și ca aperitiv sau gustare.

Această rețetă simplă și gustoasă îți va oferi o modalitate delicioasă de a savura gogoșarii cu un sos de muștar aromatic.

Citește și: Salata de vinete delicioasă turcească. Cum se face

De regulă, includerea gogoșarilor într-o dietă echilibrată aduce beneficii semnificative pentru sănătate și, în plus, poate diversifica gustul meselor tale.

Gogoșarii sunt buni din mai multe motive, iar printre beneficiile lor senumără aportul de nutrienți, gustul delicios și versatilitatea în bucătărie.