15 apr. 2021 | 14:54

Cum se prepară cel mai bun mălai dulce pe care l-ai mâncat vreodată. Rețeta tradițională a gospodinelor de la țară

Diverse
Cum se prepară cel mai bun mălai dulce pe care l-ai mâncat vreodată. Rețeta tradițională a gospodinelor de la țară
Cum se prepară cel mai bun mălai dulce pe care l-ai mâncat vreodată. Rețeta tradițională a gospodinelor de la țară

Aceasta este o rețetă tradițională de mălai dulce, care ne duce cu gândul la copilărie, cu care ne răsfățau bunicile noastre pe vremea în care eram copii. Ingredientele folosite sunt unele ieftine. Iată cum se prepară cel mai bun mălai dulce pe care l-ai mâncat vreodată.

Cel mai bun mălai bun pe care l-ai mâncat vreodată

Simplitate acestui desert ne cucerește. Mălaiul dulce se prepară foarte ușor chiar și de cei mai puțin pricepuți în bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care avem nevoie, potrivit stiridiaspora.ro:

Ingredientele folosite pentru a prepara mălai dulce

  • 150 grame mălai extra
  • 50 grame griș
  • 3 ouă mari
  • 450 grame iaurt foarte gras
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 150 grame de zahăr tos.

Modul de preparare al mălaiului dulce

Pentru început, se amestecă mălaiul, grișul și praful de copt, într-un castron mare. Apoi se separă albușurile de gălbenușuri, albușurile punându-se într-un bol iar gălbenușurile în alt bol. Peste gălbenușuri se pun cele 150 de grame de zahăr tos și cele 450 de grame de iaurt foarte gras. Ingredientele se amestecă cu un mixer. În compoziția obținută se adaugă treptat cei 150 ml de lapte și cele 100 de ml de ulei.

Când ingredientele sunt foarte bine omogenizate, se renunță la utilizarea mixerului și se folosește un tel. În compoziția obținută de adaugă cele 150 de grame de mălai, cele 50 de grame de griș și cele două lingurițe de praf de copt. Când ingredientele uscate se unesc perfect cu cele umede, formând o compoziție fină, se poate opri amestecarea acestora.

Într-un vas separat se bat albușurile spumă, după care se încorporează în compoziția de mai sus. Această încorporare a spumei se face treptat, cu atenție, deoarece aluatul trebuie să aibă o structură aerată.

Modul de coacere a prăjiturii cu mălai dulce

După ce am preparat compoziția conform explicațiilor de mai sus și am încorporat spuma de albuș în restul compoziției, trebuie să punem mălaiul dulce la copt. Pentru aceasta avem nevoie de o tavă încăpătoare. Aceasta se tapetează cu hârtie de copt, pentru a evita prinderea prăjiturii de tavă. Se toarnă compoziția în tavă cu mare atenție, pentru ca aceasta să se așeze în mod uniform.

Se preîncălzește cuptorul în prealabil, la 180 de grade Celsius și se introduce tava în cuptor. Această prăjitură are nevoie de o durată de coacere care este de aproximativ 40 de minute. Cu ajutorul unei scobitori, se poate verifica dacă desertul cu mălai dulce este bine copt. Pentru a face acest lucru, este suficient să tragem puțin tava afară din cuptor și să luăm o scobitoare și să o înfigem în mijlocul prăjiturii.

Dacă pe scobitoare rămân urme, înseamnă că prăjitura mai are nevie de puțin timp de coacere. Dacă scobitoarea este uscată, mălaiul dulce este gata. După ce este scoasă din cuptor, tava se lasă la răcit pentru puțin timp, apoi se ornează. Pentru ornat se poate folosi zahăr pudră, fructe, topping-uri sau sosuri. Se poate servi cu topping de ciocolată, sos de zmeură, dulceață sau smântână dulce.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro