Cum se prepară carnea corect. Trucuri utile pentru masa de Paște

de: Ana Chivu
19 04. 2022

Paștele este sărbătorit deseori în familie, iar românii adoră mesele întinse pe care să se regăsească în special preparatele tradiționale. Multe dintre gospodine se pregătesc deja în avans pentru ziua cea mare și își doresc să își întâmpine invitații cu bunătăți care mai de care mai speciale. Cum trebuie preparată corect carnea? Ai mai jos o serie de trucuri utile pentru masa de Paște. Ce trebuie să faci pentru un fel de mâncare delicios?

Trucuri utile pentru gospodine: cum se prepară corect carnea de Paște?

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele și-au organizat deja lista de cumpărături și au început să se gândească la cum va arăta masa festivă.

O zi atât de deosebită pentru românii care adoră sărbătorile nu poate trece neobservată. Mâncare și băuturile tradiționale românești se regăsesc din plin pe mesele din casele tuturor.

Cu toate astea, economiile din dreptul unor produse se văd clar. Oamenii au încercat să găsească o cale anul acesta pentru a-și face pe plac, dar și pentru a rămâne cu câțiva bani în buzunare din cauza scumpirilor uriașe din ultimele luni.

Indiferent de problemele financiare, majoritatea dintre ei au reușit cumva să pună și o bucată de carne pe masă. Chiar dacă ești începător în bucătărie, nu trebuie să te temi să o prepari.

Dacă faci vită la cuptor, atunci e nevoie să o lași înainte de gătit între 30 și 60 de minute la temperatura camerei. Ea se va relaxa și va avea o temperatură constantă, iar astfel se va pătrunde mai repede.

Un truc pentru aceasta este să o lași cu câteva minute mai puțin decât ai prefera, ulterior să o lași să se odihnească preț de câteva minute. Dacă nu ești atent, riști să o usuci.

Cum să îți dai seama că e gata?

De asemenea, specialiștii în gastronomie recomandă să nu înțepi friptura în timpul procesului de gătire pentru că își va pierde sucurile naturale. Cel mai bine este să te folosești de un clește.

Un pas foarte important este să marinezi carnea de orice fel înainte de a o pune în tigaie, la cuptor sau pe grătar. Carnea va fi mult mai gustoasă și fragedă și se va găti mai repede.

Înainte de orice proces, nu uita să încingi bine tigaia cu puțin unt sau să preîncălzești cuptorul. Dacă nu ai un termometru special, nu trebuie să te ferești să folosești degetele pentru a încerca bucățile de carne. Dacă e tare, înseamnă că e bine făcută. Dacă e elastică, atunci ai o friptură făcută mediu sau în sânge.