20 feb. 2024 | 20:18

Cum se măsoară cu precizie făina. Greșeala care duce la folosirea unei cantități cu 25% mai mare decât cea necesară

Diverse
Cum se măsoară cu precizie făina. Greșeala care duce la folosirea unei cantități cu 25% mai mare decât cea necesară
Playtech Știri îți explică cum se măsoara făina pe care o folosești în preparate, pentru a obține rezultatul final dorit.

În Europa, rețetele din panificație și cofetărie sunt realizate pe baza ingredientelor măsurate concis prin cântărire. Specialiștii din domeniul culinar au ajuns la concluzia că aceasta este forma cea mai potrivită pentru a măsura ingredientele, inclusiv făina pentru compoziții.

Principalul motiv pentru care rețetele nu dau rezultatul dorit are legătură de cele mai multe ori cu făina. Acest produs crucial în panificație și cofetărie poate fi pretențios. Dacă pui prea multă făină în compoziție, produsul final va fi dur și uscat. Dacă pui prea puțină, va prezenta porțiuni umede și dense.

Te-ar putea interesa și: Nu mai arunca făina expirată. Fă asta cu ea și scapi de o mare problemă. Trucul este util

Cum trebuie să procedezi, pentru a măsura făina corect

Pentru a măsura corect făina, cel mai bine este să folosești o lingură cu care să scoți pulberea din recipient, pe care să o pui apoi într-o cană de măsurare. Nu este recomandat să introduci cana de măsurare direct în făină și să iei, din ochi, cantitatea de compoziție necesară.

După ce pui făina în cana de măsurare, ai grijă să o nivelezi întotdeauna. Repetă acești pași ori de câte ori este nevoie, cu o cană, jumătate de cană, trei sferturi sau un sfert de cană. Asigură-te că măsori făina corect, înainte de a o adăuga în compoziție, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cum să măsori cu precizie făina pentru preparate

Pentru măsurarea cât mai precisă a făinii, ar fi bine să folosești un cântar de bucătărie. Dacă nu dispui de un astfel de obiect și ai la dispoziție doar o cană normală de bucătărie, îți prezentăm mai jos lista gramajelor, în funcție de tipul de făină utilizat, pentru a nu da greș în rețetă.

  • 1 cană de făină albă = 125 grame
  • 1 cană de făină integrală = 140 grame
  • 1 cană de făină = 130 de grame
  • 1 cană de făină de prăjitură = 114 grame

Te-ar putea interesa și: De ce să pui folie de aluminiu în borcanele cu făină, mălai sau orez. E trucul gospodinelor iscusite

Cea mai comună greșeală făcută de gospodine

În altă ordine de idei, există o greșeală pe care multe gospodine o fac și care conduce la folosirea unei cantități de făină cu 25% mai mare decât cea necesară. Acest lucru se întâmplă, potrivit bucătarilor experimentați, atunci când gospodinele nu folosesc lingura pentru a umple cana de măsurare cu făină, ci introduc cana de măsurare direct în recipientul cu făină pentru a o umple.

Rezultatul? Prăjituri sau preparate mai dure, mai tari, prea groase sau chiar uscate. Poți evita însă, această greșeală ținând cont de sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Noua metodă de fraudă prin telefon. Deținătorii de carduri bancare, vizați
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 14 mai
Capital.ro
Cum vor fi recalculate pensiile de la 1 septembrie 2024 | CNPP a emis modelul deciziei de calcul
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro