Cu toate că este unul dintre cele mai consumate fructe la noi în țară, foarte mulți fac o mare greșeală când îl savurează. Mihaela Bilic a explicat cum se mănâncă, de fapt, portocala. Așa vei lua tot ce mai bun din acest aliment.
În ultimii ani, tot mai multe persoane au început să consume din ce în ce mai des fresh-uri sau suc de portocale, în detrimentul fructului întreg. O greșeală, explică medicul Mihaela Bilic. Potrivit specialistului, există o listă destul de lungă cu motive pentru care ar trebui să mâncăm acest fruct, nu să îl bem.
„Am mai spus-o, dar o repet: fructele se mestecă, nu se beau cu paiul. Mâncați portocala ca atare, cu tot cu pulpă!
Atunci când mestecăm, capul nostru înțelege că am mâncat, însă când bem un lichid, el crede că e apă și uită să numere caloriile. Așa că renunțați la fresh.
În plus, ne ia mai mult timp să mestecăm portocala și cantitatea de fructoză care se absoarbe e mai mică”, a explicat medicul, pe o platformă de social media.
Te-ar putea interesa și: Alimentele nocive pe care le mănâncă nutriționistul Mihaela Bilic: ‘Sunt slăbiciunile mele’
Mihaela Bilic a mai făcut o recomandare pe care unii ar putea să o considere…neplăcută. Specialistul a explicat că nu ar trebui să mai îndepărtăm și să aruncăm la gunoi pielița albă ce acoperă pulpa, ea fiind, în ciuda gustului mai puțin plăcut, o sursă importantă de fibre. În plus, crește senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că este un aliat de nădejde pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme sau să se mențină la o anumită greutate.
„Mai am o recomandare: pielița asta albă, vă rog să n-o mai eliminați, consumați-o. 30% din conținutul de fibre este în pielița asta și avem și pectine, niște fibre care se umflă, se transformă în gel, cresc senzația de sațietate, scad colesterolul din sânge. În plus, pielița albă are și mult calciu”, a mai spus Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, despre mâncatul după ora 18:00. Este sau nu indicat să nu mai consumăm nimic seara?