Cum se mănâncă corect salata de roșii cu brânză, de fapt. Greșeala pe care o fac românii

Cum se mănâncă corect salata de roșii cu brânză, de fapt. Greșeala pe care o fac românii
Cum se mănâncă în mod corect salata de roșii cu brânză?

Salata de roșii cu brânză ține lejer locul unui prânz sau chiar e înlocuitorul perfect al cinei de vară pentru români. Care este greșeala pe care cu toții o facem? Cum se mănâncă corect aceasta? Puțini știu acest detaliu.

Cum se mănâncă corect salata de roșii cu brânză?

Mihaela Bilic aduce în vizorul românilor unul din preparatele preferate ale tuturor în special în sezonul cald. Românii preferă de cele mai multe ori ca vara să înlocuiască veșnicele preparate grase sau grele consumate în toamna/iarnă cu unele mâncăruri care să indice prospețimea.

Una din cele mai regăsite pe mesele tuturor este salata din roșii și brânză la care mulți adaugă ceapă roșie, castraveți și măsline sau o lasă simplă. Detaliul la care este, însă, toată lumea atentă este cel al dressing-ului care trebuie să fie unul pe măsură pentru ca la final cei din familie să înmoaie bucăți de pâine.

Iată că plăcerea vinovată a majorității poate intra la categoria mâncăruri nesănătoase din cauza pâinii, a uleiului și brânzei adăugate în salată. Principiul este: pe cât mai simplă, pe atât mai sănătoasă.

Greșeala pe care o fac românii

Un număr mare de oameni o consumă inevitabil cu o felie de pâine albă din plăcere, dar acest lucru te ajută în fapt să te saturi cândva pentru că dacă o mănânci fără nu te vei ridica mulțumit de la masă și vei mai pofti la câte ceva:

La roșie nu avem porții. Fiind o legumă, chiar dacă ea e un fruct din punct de vedere botanic, nu avem nici măcar fructoză”, a spus specialistul. Porția zilnică de ulei trebuie să fie de doar două linguri pe zi, iar o porție normală de telemea trebuie să aibă între 70 și 100 de grame.

„Pâinea are glucidele, amidonul, iar brânza are proteine și grăsimi. Punându-le împreună avem o masă completă și, dacă punem și roșia, cu vitamine și minerale, este exemplul perfect de farfurie echilibrată, avem toate grupele de nutrienți”, a mai adăugat medicul.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”
Mihaela Bilic

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI