O mulțime de nutrienți sănătoși pentru corp sunt furnizați de către sparanghel. Această legumă este bogată în vitaminele: A, C, E, K, B6, acid folic, fier, cupru, calciu, proteine și fibre. Dacă aveți ocazia, gătiți și mâncați această legumă minunată. Iată cum se gătește sparanghelul.
Dacă nu știți cum se gătește sparanghelul, iată câteva rețete care vă vor inspira să o gătiți și să o consumați ori de câte ori aveți ocazia. Aflați cum se gătește sparanghelul în 7 moduri diferite! Fierberea, aburirea, prăjirea în tigaie sunt moduri diferite de a face ca mlădițele verzi fragede să iasă cu aromă. Potrivit site-ului jessicagavin.com, leguma fibroasă se gătește în câteva minute, pentru a obține garnitură sănătoasă.
Firele proaspete de sparanghel au o textură irezistibilă, dulce și rapidă, atunci când sunt savurate crude. Gătitul acestora deblochează noi arome. Aroma delicioasă natural nu are nevoie de mai mult decât o strop de ulei de măsline și un strop de sare și piper.
Poți să folosești un aparat de preparat la aburi, o sită pentru gătit la aburi sau să pui doar puțină apă într-o cratiță și să acoperi sparanghelul ca să se facă la aburi. Se gătește la foc mare, până când devine verde crud, timp de 2 pana la 4 minute. Aruncați-l într-o baie de apă cu gheață pentru a opri procesul de gătit dacă nu mâncați imediat.
Se încinge o tigaie la 200 grade Celsius și se adaugă ulei de măsline, sparanghelul, sare și piper. Se lasă pentru aproximativ 10 minute, agitând tigaia după 5 minute. Este gata atunci când vârfurile sparanghelului sunt rumenite.
Sparanghelul se taie în bucăți mici de aproximativ 2 cm. Bucățelele se pun la foc mare într-o tigaie sau într-un wok în care se pune ulei sau unt. Se sotează până se rumenesc ușor și se înmoaie, timp de 3-5 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Setați cuptorul la funcția pentru grătar. Turnați pe sparanghel ulei, sare și piper și puneți-l într-o tavă. Gătiți sparanghelul la 6 cm distanță de elementul de încălzire superior din cuptor. Se lasă până când sparanghelul este ușor rumenit și fraged, timp de 8 până la 10 minute.
Sparanghelul se poate consuma și crud în diverse combinații de salate, peste care se presară semințe de rodie, ulei de măsline, parmezan și rucola sau cu brânză feta și ridichi.
Sparanghelul blanșat este crocant și fraged și perfect pentru adăugarea la salate sau pentru marinare pentru un aperitiv delicios. Pentru a blanșa sparanghelul, umpleți o oală mare cu apă și, de asemenea, umpleți un castron mare cu apă rece și câteva cuburi de gheață. Puneți oala la foc mare. Când fierbe se adaugă sparanghelul. Cât timp este necesar pentru a blanșa sparanghelul? Gătiți 2-3 minute, până când sparanghelul este doar fraged. Folosind clești, transferați imediat sparanghelul în vasul cu apă. Apa rece va ajuta la oprirea sparanghelului de la gătit. Scoateți din apă și serviți-vă sparanghelul blanșat, oricum doriți! Puteți să-l marinați sau să-i dați o sotare ușoară în unt sau ulei de măsline – un strop de sare.