Dacă aveți familie ce sunt amatori ai pateului, cu siguranță trebuie să aveți rețete de pate în repertoriu. De cele mai multe ori, pateul din comerț nu este deloc sănătos și are tot felul de conservați adăugați. Are foarte multe ingrediente, chiar și de origine chimică. Acestea sunt nocive organismului și pot avea un aspect negativ asupra lui. De asemenea, au fost cazuri în care pateul de pui avea ca și ingredient șorici și slănină de porc, deși pare greu de crezut. Din aceste motive, v-am pregătit 3 rețete de pate de casă, sănătos și pe placul tuturor.
Este o rețetă simplă accesibilă tuturor. Pentru ea, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Începem prin a topi cele 50 g de unt într-o tigaie mediu încinsă. Se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc. Când acestea se înmoaie, se adaugă și ficățeii. După 2-3 minute, se adaugă supa concentrată și foaia de dafin. Se gătesc aproximativ 10 minute, acoperite cu capacul. Apoi, conținutul tigăii se răstoarnă într-un bol unde se pasează cu blenderul de mână. Peste, se adaugă sare, piper, 100 de grame de unt și nucșoara rasă. Dacă doriți, puteți echilibra gustul cu zahăr. Tot amestecul se toarnă în borcănașe și și acoperă cu untul topit anterior.
După ce vei încerca această variantă de rețetă, sigur nu vei mai cumpăra varianta în conservă. Vei aveai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru a începe, porniți cuptorul la 180 de grade fără ventilator. Ficatul trebuie spălat și stors foarte bine apa din el iar legumele tăiate mărunt. Într-un vas termorezistent, adaugă ficatul, usturoiul, ceapa, praful de cimbru, ardeiul capia și 1/4 din cantitatea de unt. Odată adăugate în vas, amestecă foarte bine. Conținutul se coace în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. Odată scos vasul din cuptor, amestecă din nou compoziția. Se reintroduce din nou în cuptor timp de 15 minute sau până scade zeama lăsată de ingrediente. După ce ai scos vasul din cuptor, lasă-l câteva minute la răcit și pune tot conținutul într-un recipient înalt. Compoziția se mărunțește cu un blender, adăugând treptat untul rămas. La sfârșit, ar trebui să aveți o consistență fină și cremoasă.
Vă prezentăm o rețetă de casă de pate sănătos accesibilă tuturor. Durează doar câteva minute și vei avea nevoie de următoarele:
Pentru început, trebuie să spălați ficatul și lăsat în apă rece timp de 30 de minute. După, îl punem într-o cratiță alături de ceapa curățată și tăiată pe jumătate, cățelul de usturoi, sare, piper și foile de dafin. Acoperim totul cu apă și punem pe foc. Atunci când se formează spuma, o luăm și lăsăm să fiarbă totul timp de 30 de minute. După ce ficatul a fiert, îl lăsăm să se răcească. Ficatul îl punem la robot, împreună cu ceapa, untul și gălbenușurile. Toată compoziția se amestecă până devine o pastă fină. Apoi, se adaugă sare și piper după gust, cimbrul și muștarul și se mixează pentru ultima dată.