Cum se folosesc corect condimentele, de fapt. Ce se întâmplă în corp dacă le combini corect

de: Andreea Vînătoru
24 04. 2021

Unele condimente sunt folosite pentru a da un gust savuros deserturilor și mâncărurilor, însă puțini știu că acestea sunt benefice și în procesul de slăbire. Conform specialiștilor, dacă folosim corect anumite condimente, ele pot stimula digestia şi alte procese din organism.

Dacă te-ai săturat să mănânci anumite alimente la dietă, află că unele condimente ajută enorm să slăbești sănătos și eficient.

Condimentele care te ajută să slăbești

Mai mult de atât, condimentele accelerează metabolismul, conferă saţietate şi ţin sub control nivelul glicemiei. Dar haideți să vedem care sunt condimentele care te ajută să slăbești:

  • Piperul negru. Acest condiment conține piperină, un compus bioactiv care ajută la ameliorarea greţurilor, durerilor de cap. Mai mult de atât, piperul poate îmbunătăți digestia şi stimulează tranzitul intestinal lent şi arderile. De reținut: acesta trebuie să fie proaspăt măcinat.
  • Scorţişoara. S-a dovedit științific că aceasta poate reduce pofta de dulce, datorită acţiunii sale antioxidante. Astfel, de fiecare dată când poftești la ceva dulce, poţi inhala mirosul plăcut al acestui condiment.
  • Ghimbirul. Se știe că această plantă scade nivelul zahărului din sânge şi reduce anumiţi factori de risc pentru bolile de inimă la persoanele cu diabet de tip 2. Totodată, consumul regulat de ghimbir ajută la tratarea indigestiei și are efect laxativ. Ghimbirul proaspăt ras poate fi consumat în limonade, salate sau sub formă de ceai.
  • Ardeiul iute este cel mai bun condiment atunci când vrei să dai câteva kilograme jos. Ardeiul iute conține capsaicina, o subtanță bună pentru topirea grăsimii depusă pe ţesuturi. În plus, acesta poate stimula producţia de endorfină şi adrenalină, crescând rata arderilor cu până la 25%.
  • Turmericul poate aduce numeroase beneficii organismului, deși este folosit foarte puțin în bucătăria românească. El are proprietăți anti-inflamatoare, stimulând procesele de ardere din organism. Turmericul se folosește pentru carne și pește, dar se poate consuma și sub formă de ceai.